CDR.cz - Vybráno z IT

Budoucnost Dying Light má v rukou komunita. Vývojáři vypustili modovací nástroje

Dying Light 05
Možná si pamatujete, že při vydání Dying Light vývojáři přislíbili i modovací nástroje. Zatímco jste někteří z vás měli moc práce s hraním poměrně decentní zombie hry, tak se vývojáři snažili své sliby proměnit v realitu.

Historie už mnohokrát potvrdila, že pokud chcete opravdu úspěšnou hru, tak moding je velmi účinnou zbraní. Posledním příkladem budiž Cities: Skylines, které nedávno překročilo milionovou hranici prodaných kopií. Nyní se k historii přidává i Dying Light a z videa přibaleného k celému balíčku můžeme už teď posoudit, že modery i hráče čeká velká hostina nového obsahu.

Dying Light 01Dying Light 02

Pokud by vám jenom konzumace nových materiálů nestačila a chtěli byste se zapojit do samotného procesu tvorby, jenže se neumíte v tomto prostředí pohybovat, tak nezoufejte. Právě pro takové z vás vydal Techland sérii YouTube videí, která vás naučí důležité základy. Do budoucna plánují vývojáři vydat i daleko detailnější tutorialy, které osvětlí i složitější funkce editoru. 

Techland tímto krokem chce vyjít komunitě vstříc, dále prohlašuje: „Naše vývojářské nástroje budeme pravidelně rozšiřovat novými možnostmi a aktualizacemi. Opravdu nám záleží na vašich názorech a tvorbě. Pokud narazíte na něco, co si zaslouží opravu, ozvěte se!“

Dying Light 04

Poučení, které byste z tohoto článku měli odnést, je následující. Nechte vlaky vlaky, a radši sledujte Steam Workshop Dying Lightu. Nabídka uživatelských výtvorů by měla brzy hodně stoupat. Vzhledem k tomu, jaké klenoty občas komunita vytvoří, jsme skutečně zvědavi, co vyplodí tentokrát. Zrovna u hry jako Dying Light by neměla být o nápaditý obsah nouze. 

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Budoucnost Dying Light má v rukou komunita. Vývojáři vypustili modovací nástroje

Žádné komentáře.