CDR.cz - Vybráno z IT

Steam spouští systém aukcí. Vydělejte si hraním her na nové tituly

nepřehlédněte
Steam Aukce Uvodni
Minulý rok představilo Valve sběratelské předměty, které hráči získávali za hraní her. Někteří v tomto systému viděli novou příležitost, jak ukojit svého sběratelského ducha, jiní je prodávali nebo se jim dodnes válí v inventáři. Nový systém slibuje změnu.

Od loňského června můžete získávat herní odměny z více než 1200 her pouhým hraním (počítá se i zapnutí a ponechání hry v hlavním menu, i na pozadí). Tyto sběratelské předměty můžete prodávat ostatním hráčům za pár drobných, čímž ve výsledku dostanete možná i nějaké to euro zpátky.

Uživatelé se sběratelským duchem se v tomto systému cítili jako v ráji (zbytečně předraženém ráji, ale což), kartičky i dnes stačí na Steam Market vložit v aktuálním kurzu a do pár vteřin si je od vás nějaký nadšenec pořídí. Ostatní však na tento systém postupně zanevřeli a dodnes jim většina těchto předmětů jen zabírá místo v inventáři. Některým hráčům kolikrát nestojí kartičky ani za to hru zapnout. 

Steam Aukce 2

Valve proto přichází s aukcemi, které mají dát sběratelským předmětům nový rozměr. Své odměny budete moci rozložit na tzv. gemy. Ty budou sloužit jako univerzální platidlo v aukcích, kde budete moci přihazovat až na 200 000 nabídek.

Gemy si pochopitelně budete moci zakoupit i samostatně na Steam Marketu. Jedna vlna aukcí potrvá 45 minut a po jejím skončení bude spuštěna další. Škoda, že se nejedná o systém, kde hry nabízí samotní hráči. 

Steam Aukce

Otázkou zůstává, jestli výsledný příhoz v gemech nepřevýší hodnotu rozložených předmětů, které byste jinak mohli prodat na Steam Marketu. Hlídejte si proto ušlý zisk ze složení gemů, abyste se slepě nedomnívali, jak jste na aukčním systému ušetřili. Hodnotu předmětů v gemech i eurech naleznete ve svém inventáři. 

Zejména pokud se vám nechce každou kartičku posílat na trh po pár centech, můžete nového systému využít. S trochou štěstí, vhodným načasováním a kalkulacemi se možná zadaří i nějaký výhodný kup.

První aukce už se na Steamu objevily, krátce na to však byly staženy, protože někdo zneužil chyby systému ve svůj prospěch. Brzy by ale měly být obnoveny. Nový systém aukcí byl spuštěn ve spojitosti s blížícími se vánočními slevami na Steamu, které startují 18. prosince. Podrobný návod k aukcím naleznete na oficiálních stránkách

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Steam spouští systém aukcí. Vydělejte si hraním her na nové tituly

Žádné komentáře.