CDR.cz - Vybráno z IT

Valve na tiskové konferenci ohlásilo uzavření Steamu: zdržuje vývoj Half-Life 3

Gaben 0
Počínaje dneškem konečně padlo novinářské embargo na informace získané na konferenci společnosti Valve, která se před třemi dny odehrála v americkém Salt Steak City. Ta přinesla poněkud překvapivé výsledky.

O víkendu jsme se vypravili na dlouho plánovanou konferenci společnosti Valve, provozovatele digitální distribuční služby Steam. E-mailová pozvánka byla poněkud netradiční. A nemluvíme teď o tom, že obsahovala fatální gramatické chyby. PR oddělení udělalo takový omyl, na který nikdy nezapomene.

Součástí pozvánky byl totiž i původní text z doby, kdy se vedení firmy na události teprve domlouvalo. Mimo jiné došlo také na osobní konverzaci týkající se golfového turnaje na téma Gabe Newell vs. All. Jako omluvu a poděkování za diskrétnost nás ovšem Valve na místě konání akce přivítalo pravými nefalšovanými americkými hamburgery z nepravého falšovaného masa. 

Konference se odehrávala v půvabném historickém divadle, a stejně tak pojalo i Valve své vystoupení. Po rozeznění famfár došlo na odtahování opony. Ta byla však špatně ukotvená a horní tyč skončila na klíně novinářů v první řadě. Pod výhružkou, že dané redakce nedostanou Half-Life 3 na recenzi, ale přísahali, že Valve kvůli rozsypanému popcornu a vylité Coca-Cole žalovat nebudou. 

Gaben 1

Gabe Newell v zábavném pořadu Na stojáka.

Na svém zaměstnanci, totiž oři, už pak přicválal samotný král Gabe Newell s korunou osazenou tolika drahokamy, že by i Bobby Kotick z Activisionu záviděl. Na to, jak jsme se do Ameriky táhli dlouho, byla ovšem prezentace zatraceně krátká. Úvodních deset minut sluplo povídání o úspěších firmy i služby Steam, následovala ale rychlá a nečekaná rána. 

Steam je počínaje dneškem uzavřen. Obsah vašich herních knihoven se stěhuje na Origin provozovaný společností Electronic Arts, a to pod vašimi původními přihlašovacími údaji. Po prvním přihlášení je ovšem třeba zaplatit jednorázový poplatek 1000 Kč, který prý bude EA opakovat maximálně 6x do roka. Peníze chce pak využít pro mediální masáž série Battlefield, a definitivně tak potopit Call of Duty

Gaben 4

Valve svůj krok obhajuje slovy, že správa i provozování Steamu je velice časově i finančně náročnou investicí, která prý zdržuje vývoj Half-Life 3. „A taky už nás to moc nebaví,“ prohlašuje závěrem Newell. Studio se teď chce plně soustředit právě na dokončení zmíněného titulu. V té návaznosti se spustila prezentace obsahující 1337 slidů s nápovědami pro odhalení data vydání Half-Life 3

 „Právě jsme vám ukázali celou řadu nápověd, ze kterých vám za posledních 11 let mohlo dojít, kdy hra opravdu vyjde. Protože je ale většina z vás hloupá, rozhodli jsme se, že víc vás už napínat nebudeme,“ navnadil Gabe Newell, hlava společnosti Valve a postava obdivovaná zejména díky svým třem bradám. „Veřejnost na nás tlačí, abychom konečně odtajnili oficiální datum vydání Half-Life 3 a někteří naši zaměstnanci už kvůli nadávkám hráčů dokonce brečí v pracovní době,“ dodal.

Gaben 2

A my brečeli také. Brečeli i kolegové z konkurenčních redakcí. Když nás Gabe viděl brečet, začal také brečet. Brečeli jsme všichni tak moc, že jsme začali plavat ve vlastních slzách. Brečelo celé Salt Steak City. Na plátně se objevilo datum vydání Half-Life 3, které ale se slzami v očích nikdo v sále nerozluštil. A tak brečíme dodnes. 

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Valve na tiskové konferenci ohlásilo uzavření Steamu: zdržuje vývoj Half-Life 3

Čtvrtek, 2 Duben 2015 - 10:02 | rman | Nvm no, letos je to teda slabsi. April je prece o...
Čtvrtek, 2 Duben 2015 - 00:29 | Psycho Mantis | n1. Zasmál jsem se, obzvlášť ta migrace na Origin...
Středa, 1 Duben 2015 - 18:59 | doomcz | boží, skvěle napsané :)
Středa, 1 Duben 2015 - 16:03 | TheKrzy | clap clap, nice try:)
Středa, 1 Duben 2015 - 15:02 | AndyF1 | Pobavilo :D
Středa, 1 Duben 2015 - 14:26 | LPK | A já myslel, že už se aprílovky nedočkám :-)

Zobrazit diskusi