CDR.cz - Vybráno z IT

ZTE připravuje 5,7palcový smartphone P945 se čtyřjádrovým procesorem

ZTE-P945-rumor
Čínský výrobce mobilních telefonů a tabletů ZTE představil docela nedávno svůj nový model Nubia Z5 s 5" displejem a rozlišením 1080p a nyní už prý připravuje k uvedení na trh nový smartphone s označením P945.

Ten by měl disponovat displejem o 5,7 palcích, podporujícím HD rozlišení 720p (720 x 1280 pixelů), i když je ale pravdou, že u displeje s touto velikostí by mohlo být klidně použito rozlišení větší (minimálně FullHD jako u konkurenčních modelů s podobnou úhlopříčkou). Uvnitř pak nalezneme čtyřjádrový procesor tikající na frekvenci 1,2 GHz, který by měl být jen o trochu pomalejší, než u předchozího modelu Z5. Jeho bližší specifikaci ale zatím neznáme.

P945-ZTE

Telefon se může pyšnit tloušťkou 9 mm a vešla se do něj 3000 mAh baterie, která by měla zajistit už docela zajímavou výdrž. Milovníky focení možná osloví také fotoaparát na zadní straně telefonu, který má 8 megapixelů, s přisvětlovací diodou. Na přední by pak měla být ještě megapixelová kamerka pro videohovory či autoportréty.

Výčet zatím dostupných informací
Operační systém
Android 4.0 ICS nebo vyšší
Displej
5,7" s rozlišením 720p (720 x 1280 pixelů)
Procesor
Čtyřjádrový, neznámý, 1,2 GHz
Fotoaparát
Zadní s rozlišením 8 Mpix + přisvětlovací dioda
Čelní s rozlišením 1 Mpix
Napájení
Akumulátor s kapacitou 3000 mAh
Rozměry
Tloušťka 9 mm

Na smartphonu poběží podle dostupných informací operační systém Android Ice Cream Sandwich (potenciálně vyšší). Dle zatím dostupných parametrů telefonu je zřejmé, že ho ZTE nebude brát jako vlajkovou loď, ale spíše jako telefon střední třídy v rámci svého portfolia. Jeho hlavními prioritami budou ale nízká cena, vyšší kapacita baterie a velký displej (není přeci ale jen už moc velký?), kterými bude chtít zajmout v konkurenčním boji.

zteP945

Oproti předchozímu modelu Nubia Z5 bude mít tento smartphone tedy menší rozlišení hlavního fotoaparátu (ze 13 Mpix na 8 Mpix) a procesor s nižším taktem, nabídne ale za to větší výdrž baterie, což je bezesporu velkou výhodou. Rozměry pak budou, díky velkému displeji, o něco větší a podepíše se to i na tloušťce telefonu, která byla u Z5 7,6 mm a nyní tedy 9 mm.

V Asii se smartphone poprvé objeví v prvním kvartálu tohoto roku, jeho dostupnost ve světě zatím není známa.

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ZTE připravuje 5,7palcový smartphone P945 se čtyřjádrovým procesorem

Neděle, 6 Leden 2013 - 11:10 | peca | Docela by mě zajímalo, jak na tom je ZTE ohledně...

Zobrazit diskusi