CDR.cz - Vybráno z IT

3D tiskárna od HP už v červnu, problémy s rychlostí a kvalitou jsou prý vyřešené

nepřehlédněte
CEO Meg Whitman slibuje, že Hewlett-Packard chystá na letošní červen své první velké technologické oznámení v oblasti 3D tisku. Dva největší problémy, se kterými se dnešní 3D tiskárny potýkají, jsou prý pod taktovkou HP úspěšně vyřešené.

Na konci října minulého roku jsme vás informovali o zájmu společnosti HP rozšířit své aktuální portfolio tiskáren i o model(y) určený k tisku 3D objektů. Ve článku jsme zmínili, že bychom se prvních těchto 3D tiskáren mohli dočkat v první polovině roku 2014. Hewlett-Packard své slovo zdá se dodržel, na červen chystá dle nejnovějších informací první reálné představení výsledků své práce. S největší pravděpodobností to ale nebude znamenat i okamžité uvolnění výrobků do prodeje. HP celou prezentaci zřejmě pojme jako ukázku toho, jakou práci dosavadně odvedlo, jak hodlá pracovat nadále – kam směřuje (takový signál pro zákazníky i své akcionáře).

U 3D tisku se HP zaměřilo na dva palčivé problémy: rychlost a kvalitu. Samotná Meg Whitman přirovnala již dříve proces tisku ke sledování tání ledu. Také se naprosto otevřeně domnívá, že kvalita výsledných produktů z 3D tiskárny není vždy tak dobrá, jak by bylo patřičné. To je však prý nyní již bezpředmětné, protože HP nabídne skutečné řešení. Jaké? To se musíme nechat zatím překvapit.

Jsou to právě akcionáři, kteří svými dotazy na absenci 3D tiskáren v portfoliu Hewlett-Packard rozpoutali ono velké snažení. Není proto divu, že HP vkládá do vlastního řešení 3D tisku poměrně velké naděje. Jak vyplývá z výzkumu společnosti IDC, 3D tisk již dávno není jen minoritní záležitostí několika technických fanoušků. Ba právě naopak, v roce 2014 se globálně očekává zvýšení prodeje koncových 3D tiskáren až o 67 procent ve srovnání s rokem minulým. HP si tak musí pohlídat stav, aby mu tzv. neujel vlak. Chce se na tomto specifickém trhu samozřejmě významně participovat a zařadit se tak vedle společností jako 3D Systems či Stratasys.

Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku 3D tiskárna od HP už v červnu, problémy s rychlostí a kvalitou jsou prý vyřešené

Pátek, 28 Březen 2014 - 09:11 | Jiří Molnár | Díky, přesně tak, fotografie je pouze ilustrační...
Čtvrtek, 27 Březen 2014 - 10:44 | Kostel | Tak foto je ilustrační. Pochází s nppd odsud:...
Čtvrtek, 27 Březen 2014 - 02:21 | Kostel | No, vypadá to, že fotka je ppd ilustrační. Podle...
Čtvrtek, 27 Březen 2014 - 00:16 | DRK | Tak pokud používají klasickou FDM technologii tak...
Úterý, 25 Březen 2014 - 15:56 | Kostel | Tak jestli je na fotce to co vymysleli, tak tam...
Úterý, 25 Březen 2014 - 12:33 | Stealth Ftelf | Nechapu koho tim obrazkem chteji ohromit. Tuto...

Zobrazit diskusi