CDR.cz - Vybráno z IT

[aktualizováno] Malý tablet s Windows 8 od Aceru potvrzen, Amazon ukázal i cenu

Acer-Iconia-W3-1
OS Windows 8 chce překovat své dosavadní hranice a s největší pravděpodobností tak zamíří i do malých tabletů. Acer Iconia W3 bude zřejmě prvním z nich...

Že společnost Microsoft chystá svůj operační systém Windows 8 dostat i do menších zařízení, kde cítí svůj dosavadní nevyužitý obchodní potenciál, jsme již zmiňovali v nejednom článku. Netrvalo dlouho a již se nám rýsuje první možný kandidát. Informace o novém tabletu se nejprve objevila na serveru MiniMachines.net a před pár dny dokonce i na internetovém obchodu Amazon. Článek i produkt byl však záhy odstraněn.

Acer-Iconia-W3-2

Firmě Acer unikly informace o chystaném osmipalcovém tabletu Iconia Tab W3, jenž má být vybaven 8palcovým IPS displejem s rozlišením 1280 x 800, což není nejnižší možné rozlišení, které Microsoft pro Windows 8 povolil. Nebudou chybět 2 GB RAM a dvoujádrový procesor Intel Atom Z2760 s taktovací frekvencí 1,8 GHz. První obrázky dále odhalují čtečku microSD karet, port USB, výstup na sluchátka a konektor microHDMI. Samozřejmostí jsou dva reproduktory a Bluetooth.

Acer-Iconia-W3-4Acer-Iconia-W3-3

Na zařízení z důvodu použitého procesoru poběží Windows 8 namísto (spíše možná očekávaných) Windows RT. V tuto chvíli vše nasvědčuje tomu, že tablet nabídne konkrétně 32bitovou verzi Windows 8 Pro. Součástí přístroje bude rovněž multifunkční ochranné pouzdro, které bude sloužit i jako praktický stojánek. Kryt v uzavřeném stavu tablet chrání z obou stran, ale díky otvoru bude možné pořizovat fotografie.

Popis na internetovém obchodu Amazon krátce odkryl i prodejní cenu (380 USD, cca 7500 CZK) a softwarovou výbavu, do které bude spadat Microsoft Office Home a software Student 2013.

 

Operační systém Windows 8 Pro (?)
Displej 8,1", multidotekový
1280 x 800px
Procesor Intel Atom Z2760
Operační paměť 2 GB
Úložiště 32 GB
Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Bluetooth 2.0
microUSB
microHDMI
Fotoaparát přední a zadní, 2 Mpix
Baterie 3500 mAh (cca 8 hodin provozu)
Cena 7 500 Kč

 

Acer kromě modelu Iconia W3 chystá představit také další novinku. V upraveném teaseru na nový film Star Trek: Into Darkness se v několika záběrech objeví tajemný "notebook", jehož specifikace jsou zatím neznámé. Od pohledu by se mohlo jednat o ultratenký přístroj s přídavnou klávesnicí a zajímavě řešeným odklápěcím mechanismem (tedy jakýsi hybrid). Nebo se můžeme těšit na produkt typu 2v1, nejlépe notebook s tabletem? Unikátní zařízení se blíže představí už 3. května.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku [aktualizováno] Malý tablet s Windows 8 od Aceru potvrzen, Amazon ukázal i cenu

Středa, 24 Duben 2013 - 09:32 | Kostel | Vypadá to zajímavě. Hlavně aby to bylo "...
Středa, 24 Duben 2013 - 08:07 | Max Power | pokud to teda bude do 10ti, což imho ani omylem,...
Středa, 24 Duben 2013 - 01:44 | BTJ | No parada. Hlavne aby to zas nebyl jen jediny...

Zobrazit diskusi