CDR.cz - Vybráno z IT

Airbnb nabídne bezplatně krátkodobé ubytování pro 100 tis. uprchlíků z Ukrajiny

Poskytovatel ubytování Airbnb,Inc. ve spolupráci s neziskovou organizací Airbnb.org nabídne pro uprchlíky z Ukrajiny možnost bezplatného krátkodobého ubytování. Dohromady je připraveno přijmout až 100 000 uprchlíků.

Zdroj

Mnoho světových nadnárodních společností se celkem jasně staví k současné situaci vzniklé na Ukrajině, která je pod nátlakem ruské armády. Z tohoto důvodu bylo mnoho starých lidí, žen a dětí evakuováno a zůstali pouze muži kvůli všeobecné mobilizaci.

Tito ukrajinští obyvatelé pak míří do jiných okolních zemí, včetně České republiky. Potřebných lidí bez domova je tolik, že je zapotřebí najít pro ně místo, kde by mohli důstojně bydlet. Proto se nabídla společnost Airbnb, že nabídne bezplatně krátkodobé ubytování pro až 100 tisíc uprchlíků přicházejících z Ukrajiny.

Zdroj

Náklady na ubytování ukrajinských rodin budou pak hrazeny společností Airbnb, Inc., neziskovou organizací Airbnb.org a částečně také hostiteli. Tato nabídka přišla přímo od spoluzakladatelů společnosti Airbnb, Briana Cheskyho, Joa Gebbieho a Nathana Blecharczyka.

Ti oslovili představitelé některých států v celé Evropě, jako například Polska, Německa nebo Maďarska. Airbnb také uvedlo, že chce spolupracovat s představiteli těchto zemí, aby dokázalo splnit i specifické potřeby či poskytnout dlouhodobé ubytování.

Airbnb oficiálně uvedlo: Víme, že hostitelé a hosté na Airbnb po celém světě jsou ochotni se postavit a pomoci tomuto masivnímu úsilí na pomoc lidem prchajícím z Ukrajiny. Každý, kdo má zájem tuto iniciativu podpořit, a to i nabídkou bezplatných nebo zlevněných pobytů, se může zapojit na stránce airbnb.org/help-ukraine.

Nezisková organizace Airbnb.org již v minulosti zprostředkovala bezplatně krátkodobé pobyty pro lidi v různých krizových okamžicích po světě. Příkladem může být ubytování 21 300 afghánských uprchlíků. Nyní má v plánu ubytovat dalších 20 tisíc uprchlíků z Afghánistánu, Afriky, Blízkého východu, Střední a Jižní Ameriky a z dalších potřebných oblastí.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Airbnb nabídne bezplatně krátkodobé ubytování pro 100 tis. uprchlíků z Ukrajiny

Pondělí, 7 Březen 2022 - 16:30 | x3m | Na vedomie dostanes, na vyber uz nie.
Pondělí, 7 Březen 2022 - 12:11 | Bwian | To si akoze naozaj niekto tu mysli, ze bude nieco...
Pondělí, 7 Březen 2022 - 09:55 | DRK | Docela by mně zajímalo z jak moc velké části to...
Neděle, 6 Březen 2022 - 15:59 | x3m | Kde sa da prihlasit? Rad si spravim vylet niekde...
Pátek, 4 Březen 2022 - 15:19 | Pety | V bytech lidí, kteří je skoupili a podnikají s...

Zobrazit diskusi