CDR.cz - Vybráno z IT

Amazon má první smartphone! 4,7" Fire Phone se 3D efekty vás donutí nakupovat

Amazon Fire Phone Jeff Bezos
Jeff Bezos na včerejší tiskové konferenci představil první smartphone společnosti Amazon. Nové revoluční zařízení se jmenuje Fire Phone a nabídne dosud nevídané funkce.

Smartphone Fire Phone je vybaven 4,7" IPS displejem s rozlišením 1280 x 720 pixelů a ochranným sklem Gorilla Glass 3. Někdo by mohl namítnout, že je to v dnešní době málo, nicméně běžnému uživateli to vystačí. Telefon se bude alespoň dobře držet v jedné ruce. Obrazovka využívá 3D technologii. Netradiční 3D efekt vzniká snímáním očí uživatele čtyřmi kamerami, z nichž každá je umístěna v jednom rohu přístroje. Podle jejich polohy dochází k upravení vykresleného obrazu na displeji, čímž vzniká pomyslné 3D zobrazení.

Amazon Fire Phone

Uvnitř zařízení Amazon Fire Phone najdeme čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 s frekvencí 2,2 GHz, grafiku Adreno 330, 2 GB RAM a vnitřní paměť o kapacitě 32 GB. Fotoaparát s rozlišením 13 MPix je doplněn optickou stabilizací obrazu. Uživatelé si mohou pořízená videa a fotografie ukládat zdarma do online úložiště. Rozměry 160gramového zařízení jsou 139,2 x 66,5 x 8,9 mm. K dalším vlastnostem patří podpora LTE, sluchátka s plochým kabelem a magnety na skořepinách.

Fire Phone není jen obyčejný telefon, jeho předností je podpora mnoha druhů praktických i multimediálních služeb s přímým připojením na Amazon. Příkladem uveďme služby pro přehrávání videa, hudby i knih (HBO Go, Netflix, Hulu Plus, Amazon Prime Music). Dále nechybí funkce X-Ray pro sdílení obrazu na Amazon TV nebo bezplatná non-stop servisní linka MayDay. Poplatek za službu Amazon Prime stojí 99 dolarů na rok.

 Amazon Fire Phone Performance

Mnohé jistě zaujme funkce Světlušky (Firefly), která dokáže přes fotoaparát rozpoznat předměty nacházející se v databázi Amazonu, jež čítá na 100 milionů objektů. K její aktivaci stačí stisknout tlačítko na boční straně telefonu. Světluška toho umí mnohem více. Rozpozná QR kódy, čárové kódy, loga, knihy, hrající hudbu nebo filmy. Ke každému produktu zobrazí detailní informace samozřejmě s možností okamžitého nákupu na Amazonu.

Telefon Amazon Fire Phone je možné předobjednat výhradně u operátora AT&T s úvazkem za 200 dolarů (cca 4000 Kč).

Na celou tiskovku se můžete podívat na tomto videu:

Amazon se zkrátka činí. Nedávno například překvapil speciálním LED skenerem čárových kódů s mikrofonem pro snadnější nakupovaní potravin na stránkách Amazon Fresh.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Amazon má první smartphone! 4,7" Fire Phone se 3D efekty vás donutí nakupovat

Pondělí, 23 Červen 2014 - 15:02 | ica sk | to presipanie obrazkov som mal na mobile uz hodne...
Pátek, 20 Červen 2014 - 19:44 | Destructor | Tak ten 3D efekt vypadá ale hodně zajímavě ..
Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 16:41 | rman | Ja si myslim, ze tohle by Amazon mohl klidne...
Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 13:47 | Lojza Suchánek | Efekty nas donuti nakupovat...az na to, ze si ten...

Zobrazit diskusi