CDR.cz - Vybráno z IT

Americká armáda investuje do Starshipu: Zajistí rychlou přepravu napříč planetou

Americké vzdušné síly uveřejnily detaily svého rozpočtu, ze kterých jasně vyplývá, že plánují investovat 50 milionů dolarů do vývoje systémů pro kosmickou loď Starship Elona Muska. Pravděpodobně chce tuto loď využít k přepravě armádních nákladů do hodiny kamkoliv na Zemi.

Zdroj

Americké vzdušné síly publikovaly 462 stránek velkou publikaci, která podrobně rozebírá, jak rozdělit svůj 200 miliard dolarů velký rozpočet. Z této publikace vyplývá velice zajímavá věc, a to, že americké letectvo plánuje investici 50 milionů dolarů do vývoje vesmírné lodi Starship od společnosti SpaceX.

Podle dostupných informací nejde Americké armádě o využití raket pro dobývání jiných planet či militarizaci vesmíru, ale jde ji o schopnost přepravit velké množství nákladu kdekoliv na světě. To samozřejmě nekoresponduje s původním cílem, se kterým Elon Musk vystavěl tuto kosmickou loď, a to k dobývání Měsíce a Marsu.

Zdroj

Americké letectvo pak nebude sponzorovat přímo kosmickou loď Starship, nýbrž vývoj jednotlivých systémů, jako je systém pro rychlé nakládání a vykládání nákladu, technologie pro přistání na rozdílných površích nebo technologie pro výsadek nákladu.

Ve výše uvedené publikaci je pak doslova uveden popis a důvod investice, kde se píše, že účelem je vývoj největších raket všech dob s úplnou a opětovnou použitelností a zároveň vyvinout a otestovat schopnost využití komerční rakety k doručování 100 tunových nákladů vzdušných sil kamkoliv na Zemi za méně než hodinu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Americká armáda investuje do Starshipu: Zajistí rychlou přepravu napříč planetou

Pátek, 4 Červen 2021 - 13:13 | Derryk | Překlep: "ale jde ji o schopnost přepravit...
Středa, 2 Červen 2021 - 13:33 | DrStr | Jen doplním, že možnost extrémně rychlého přesunu...

Zobrazit diskusi