CDR.cz - Vybráno z IT

Google uvede v červnu nový Android 4.3 spolu s bílou verzí telefonu Nexus 4

Nexus 4 white + Android 4.3 - úvodní foto
S touto pozitivní zprávou přišel server Android and Me a podle jeho zjištění bychom se mohli nové verze operačního systému Android dočkat už 10. června. Ve stejný den by měla být také uvedena bílá varianta smartphonu Nexus 4.

Původní předpoklady, že bude nová verze Androidu představena na páteční konferenci Google I/O, byly mylné a společnost úmyslně posouvá její vydání o další tři týdny. Důvodem je větší pozornost a prostor pro představení nových služeb a API bez toho, aniž byste museli upgradovat firmware vašeho systému.

Spolu s verzí operačního systému Android s pořadovým číslem 4.3 ale Google odhalí i novou bílou variantu chytrého telefonu Nexus 4, který se nyní prodává pouze v černém plastu. Podle všech dostupných informací by se mělo jednat o naprostý klon stávající čtyřky s jediným rozdílem a to právě v barvě krytu. Tím se také ruší spekulace o tom, že by měla nová verze telefonu obsahovat úložiště o velikosti 32 GB a podporu bezdrátové technologie LTE.

Nexus 4 white + Android 4.3 - img1 Nexus 4 white + Android 4.3 - img2

Podle slov amerického serveru Android and Me bychom se měli uvedení telefonu a Androidu 4.3 dočkat už 10. června, tedy zhruba za tři týdny. Blížší informace o novinkách, které bude operační systém obsahovat, zatím dostupné nejsou a jediným vylepšením, kterým si můžeme být zatím jisti, bude podpora rychlejšího Bluetooth 4.0 (Smart). Dá se ale očekávat, že nové funkce nebudou nijak přelomové. Přece jen se jedná stále o menší upgrade na desetinném místě v označení a velké změny nastanou nejspíše až s příchodem Androidu 5, který je zatím stále v nedohlednu.

Nexus 4 white + Android 4.3 - img3

Je skoro jisté, že bude během následujících třech týdnů pomalu odhalováno více informací o tomto systému a to nejspíše i s výčtem některých zařízení, která boudou podporovat upgrade z nižší verze. Mezi nimi by se s největší pravděpodobností mohly objevit i ostatní současné verze telefonů Nexus.

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google uvede v červnu nový Android 4.3 spolu s bílou verzí telefonu Nexus 4

Žádné komentáře.