CDR.cz - Vybráno z IT

Apple chce prý přeskočit iPhone 6S, těšte se na iPhone 7

Iphone Camera
Nástupcem iPhone 6 zřejmě nebude iPhone 6S či iPhone 6S Plus, ale rovnou iPhone 7. Jeho přednostmi má být bezdrátové nabíjení a fotoaparát se dvěma čočkami.

Je to něco málo přes dva měsíce, co se začal prodávat nejnovější smartphone iPhone 6 od Applu, respektive iPhone 6 Plus, a již se šíří dohady o tom, jaký bude jeho nástupce.

Nové zařízení má být odhaleno rok po představení iPhonu 6 v září 2015, jak jsme byli doposud zvyklí. Co dva roky dochází navíc k výraznějším změnám designu, takže můžeme předpokládat, že výrobce přinese aktualizovaný vzhled s příchodem iPhonu 8 v roce 2016.

Iphone 8 Concept 2

V mezičase je trh samozřejmě zaplněn drobně aktualizovanými přístroji nejčastěji s příponou "S". Představení modernizovaného smartphonu si nenechávají ujít designeři, kteří pokaždé vymýšlí, jak by mohl další iPhone vypadat. Na internetu se objevil první koncept iPhone 8, který by mohl mít podle autora ještě vetší úhlopříčku displeje.

Iphone 8 Concept

Za předpokladu, že bude firma i nadále vyrábět menší a větší verzi svého smartphonu, by dalšími modely měly být iPhone 6S a iPhone 6S Plus. Nicméně kolují zvěsti o tom, že chce Apple upustit od zavedených pravidel a vynechat modely označené písmenem "S". Pro zákazníky nejsou až tak atraktivní z důvodu minimálních změn, takže nemají potřebu svá zařízení tak často měnit. Apple by proto mohl hned představit nová zařízení iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Jedná se však pouze o domněnky, nic nebylo oficiálně potvrzeno.

Iphone 8 Concept 1

Ať už očekáváme "eskovou šestku" nebo "sedmičku", nová verze iPhonu by měla být údajně vybavena safírovým krycím sklem a bezdrátovým nabíjením, s nímž se počítá také u chytrých hodinek Apple Watch. Na řadu přišel i procesor, měli bychom se dočkat výkonnějšího procesoru A9 od Samsungu. Dalším vylepšením má být zadní fotoaparát se dvěma čočkami, který by měl zvládat fotografovat v kvalitě DSLR, aby mohl konkurovat klasickým zrcadlovkám. Jak toho chce Apple dosáhnout je nejasné, budeme si tedy muset počkat na další informace.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple chce prý přeskočit iPhone 6S, těšte se na iPhone 7

Středa, 26 Listopad 2014 - 17:48 | JVc | Safirovy sklo, ehm uz zase? Takze to bude Plexi...
Středa, 26 Listopad 2014 - 16:39 | HKMaly | No nevim, pokud ten mobil bude mit minimalni...
Středa, 26 Listopad 2014 - 09:51 | Fotobob | Tomu jsem také nějak neporozumněl. :-)))...
Středa, 26 Listopad 2014 - 09:06 | doomcz | "Dalším vylepšením má být zadní fotoaparát...

Zobrazit diskusi