CDR.cz - Vybráno z IT

Armáda minidronů Parrot ovládne vzduch, vodu i pevninu

Parrot Drone
Tři typy miniaturních dronů, celkem třináct různých druhů. Skočte do tmy, do vody nebo na cestu. Mini dron vás může doprovázet kamkoliv.

Společnost Parrot představila celkem třináct různých typů miniaturních dronů. Každý má jiné vlastnosti, ale se všemi si užijete spoustu zábavy.

Drony Jumping jsou ovladatelné prostřednictvím mobilní aplikace Freeflight 3 pro chytrá zařízení s operačním systémem Android nebo iOS přes Wi-Fi s dosahem 50 metrů. Drony Jumping Night jsou přizpůsobeny pro použití ve tmě, takže se skvěle hodí pro slídění v temných zákoutích vašeho domu stejně dobře jako pro prozkoumávání terénu. Přichází ve třech odlišných barevných variantách - Diesel, Buzz a Marshall. Jsou schopny jet maximální rychlostí 7 km/h a doskočit až do vzdálenosti 80 centimetrů. Na cestě za dobrodružstvím oceníte dvě LED diody s nastavitelnou intenzitou, díky nimž můžete blikáním nebo rozsvícením diod dávat svým kolegům strategické signály varující před překážkami apod. Jeho hmotnost je 192 gramů.

Drony Jumping Race jsou závodníci tělem i duší. Tato drobná zařízení mají rozšířená kola pro lepší stabilitu ve vyšších rychlostech, vzdálenost kol od sebe můžete dokonce upravovat. Ani úzké a hladké prostory by mu neměly dělat problémy. Závodní dron dosahuje maximální rychlosti 13 km/h, skáče do výšky až 75 centimetrů a přímo v aplikaci můžete aktivovat funkci manuálního zrychlení. Barevné variace nesou označení Jet, Max a Tuk-Tuk.

Oba dva druhy Jumping dronů umí streamovat video (640x480 pixelů, 30 snímků za sekundu) a jsou vybaveny reproduktorem a mikrofonem, takže přes drona můžete posílat zvukové zprávy. Mimo jiné zvládají otočky o 90°, 180° nebo kolem celé své osy o 360°. Jejich 2,6A baterie vydrží na jedno plné nabití v provozu 20 minut, přičemž nabíjení trvá 25 minut. Předpokládaná cena dronů Jumping Night nebo Jumping Race je 199 EUR (cca 5500 CZK).

Řada létajících kvadrokoptér Airborne má hmotnost jen 54 gramů a zvládá letět rychlostí až 18 km/h. Ovládají se také pomocí aplikace Freeflight 3 přes Bluetooth s dosahem 20 metrů. Mezi specifikace kvadrokoptér patří tříosý akcelerometr a gyroskop, vnitřní paměť o velikosti 1 GB a vertikální kamera, která snímá prostor pod strojem každých 16 milisekund. S drony můžete provádět různé akrobatické kousky. Rozlišují se dva typy: Airborne Cargo za 99 EUR (2700 CZK), pod něž spadají varianty Travis a Mars, a Airborne Night za cenu 129 EUR (3500 CZK), jež zahrnuje modely Blaze, SWAT a Mc Lane. Modely jsou skoro stejné až na integrované LED diody u modelů Airborne Night.

Poslední druh tzv. Hydrofoil Drone je model dva v jednom. Jedná se o miniaturní létající kvadrokoptéru připevněnou k plovákům, takže můžete jak létat ve vzduchu rychlostí 18 km/h, tak se plavit až sedm minut po vodě rychlostí 10 km/h. Hydrofoil dron je k dispozici ve dvou barevných úpravách Orak a Newz za cenu 169 EUR (4600 CZK). Jestliže vás některý z drobečků zaujal, musíte si počkat na oficiální představení, k němuž má dojít v červenci.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Armáda minidronů Parrot ovládne vzduch, vodu i pevninu

Úterý, 16 Červen 2015 - 18:05 | HKMaly | 2017: "Coze, vas fotak nelita? Co je to za...

Zobrazit diskusi