CDR.cz - Vybráno z IT

Bethesda končí s vlastním launcherem a vrací se na Steam

Bethesda se po pár letech fungování vlastního launcheru rozhodla jeho fungování ukončit. Zakoupené hry a měnu v peněžence si zasažení hráči budou moci přesunout na Steam.

Před pár lety se společnost Bethesda rozhodla pomalu opouštět Steam a prioritizovat svůj vlastní launcher Bethesda.net. Fallout 76 dokonce původně vyšel pouze na jejich launcher, ale to se i přes velký neúspěch hry hráčům nelíbilo, a dali to také silně najevo.

Včera na svém blogu oznámili, že se letos s jejich mladičkým launcherem nadobro rozloučíme. Hráči, kteří měli skrz launcher nakoupené nějaké hry, nebo měli nějakou měnu v jejich virtuální peněžence, si budou moci vše přesunout na svůj Steam účet (pokud žádný nemají, budou nuceni si ho k tomuto účelu založit).

Přestože launcher končí, účty Bethesda.net budou nadále existovat – některé jejich tituly je totiž stále in-game vyžadují a nadále vyžadovat budou – např. pro přístup k módům, skinům apod.

Migrování účtů bude zpřístupněno již někdy ze začátku dubna, a hráči na to budou příslušnými kanály předem znova upozorněni. Od května pak hry již přes Bethesda.net launcher nebude možné spustit – stále však bude možné zahájit jejich přesun na Steam. Přesun se dotkne i seznamů přátel, virtuálních in-game měn, DLC, ale i uložených pozic. Ty si některé hry přenesou automaticky, u dalších je bude nutné přesunout manuálně do složky Steamu. Jediná hra, u níž momentálně není možné savy přesunout, je Wolfenstein: Youngblood – zda tomu tak bude i v době přesunu zatím nevíme.

Načasování konce launcheru nejspíš nebude náhoda, když už za pár měsíců vychází jejich další velká hra pod novou značkou Starfield. Tento krok také potvrzuje, že Microsoft (jež je nyní vlastníkem Bethesdy), má v plánu Steam stále podporovat jako paralelu k jejich vlastnímu Xbox Game Pass launcheru – tedy alespoň prozatím. Možná se podobné situace dočkáme i po akvizici Activision Blizzard s jejich nepříliš populárním Battle.net launcherem.

Diskuse ke článku Bethesda končí s vlastním launcherem a vrací se na Steam

Čtvrtek, 24 Únor 2022 - 14:33 | Nafrei | Ještě nesmíme zapomenout na Tencent a Nintendo....
Středa, 23 Únor 2022 - 15:18 | Kert | Takže nakonec zbyde MS, SONY a EA?

Zobrazit diskusi