CDR.cz - Vybráno z IT

Bitcoin jde do puberty. Tento týden oslavil 10leté výročí

Jedna z nejpopulárnějších kryptoměn Bitcoin slaví své desáté narozeniny. Má za sebou pestrou minulost, ale dost rozporuplnou budoucnost. Příznivci očekávají, že v důležitosti zastíní i dolar. Podle odpůrců však do pár let zmizí ze scény.

31. října se neslaví po světě jen Halloween, ale je to také oslava narozenin Bitcoinu. Tuto středu uplynulo tedy přesně deset let, kdy Satoshi Nakamoto odeslal první ze série emailů, kde dopodrobna rozebírá svou práci na zbrusu novém platebním systému. 

Za deset let existence zažil Bitcoin jak strmý vzestup, tak i velké pády. Jeho osud a další budoucnost jsou nevyzpytatelné. V současné době je však hodnota tohoto aktiva přes 100 miliard dolarů ukrytých v 17 milionech mincí.

Stejně jako vše, tak i Bitcoin má řadu příznivců a odpůrců. Proto se i názory na něj značně liší. Pro jednu skupinu se jedná o budoucnost světového bankovnictví a pro druhou jde spíše o jakýsi zajímavý projekt či módní výstřelek, ale nic víc. Jakou odhadujete budoucnost Bitcoinu v dalším desetiletí? 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Bitcoin jde do puberty. Tento týden oslavil 10leté výročí

Žádné komentáře.