CDR.cz - Vybráno z IT

Bitcoin Miner od Bitmainu vysílá škodlivé rádiové emise a ruší LTE sítě T-Mobilu

Americká federální komise pro komunikace (FCC) v oficiálním dokumentu (oznámení o škodlivém rušení) odhalila, že Bitmain Antminer s5 Bitcoin Miner vysílal rušivý signál, který zasahoval do LTE sítě od T-Mobilu.

FCC (Americká federální komise pro komunikace) uvedla v dokumentu, který byl uveřejněn 15. února, že dne 30. listopadu dostala stížnost od společnosti T-mobile. Mobilní operátor si stěžoval na možné rušení jejich sítě, na základě stížností od jeho zákazníků.

FCC zahájila obratem vyšetřování, při kterém se zjistilo, že toto rušení vysílá Bitmain’s Antminer s5 Bitcoin Miner. Tento těžební stroj totiž vysílá škodlivé radiové emise do telekomunikačního pásma 700   . Právě toto pásmo má T-Mobile rezerováno pro svou LTE síť.

 

Pracovníci FCC zkoumali, odkud může tento rušivý signál pocházet. Rozhodli se, že budou zkoumat oblasti podle poštovního směrovacího čísla. Viníka našli až na PSČ 112 29 v ulici Sheepshead Bay, Brooklyn, New York.

V momentě, kdy bylo vypnuto, ustalo i silné rušení LTE sítě, které závažně ovlivňovalo zákazníky T-Mobile. Při telefonických hovorech například byli rušeni syčivými zvuky během telefonních hovorů. FCC zároveň upozornila, že nepřetržité vysílání škodlivých radiových emisí je v rozporu s platnou legislativou USA.

Další právní předpis pak stanovuje, že každý, kdo provozuje toto záření, je povinen uposlechnout příkazu nebo instrukce ze strany zástupce Komise týkající se vypnutí tohoto zařízení za účelem snížení rušivosti. Toto zařízení pak může být i nadále v provozu, ale jen za předpokladu, že již nebude narušovat svou činností mobilní ani jiné sítě. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Bitcoin Miner od Bitmainu vysílá škodlivé rádiové emise a ruší LTE sítě T-Mobilu

Středa, 21 Únor 2018 - 17:59 | R-M-X | A proč by je to mělo jako trápit ? To by jim...
Středa, 21 Únor 2018 - 13:19 | Gaunter | Hlavne že ich netrápi že jedno takéto zariadenie...
Středa, 21 Únor 2018 - 11:02 | DRK | A to je tak těžké přes to dát nějaké plechové...

Zobrazit diskusi