CDR.cz - Vybráno z IT

BlackBerry Q10 s hardwarovou klávesnicí v březnu nedorazí, objednávky přibývají

bbq10
Nový systém dorazí v dalším přístroji, tentokrát s hardwarovou klávesnicí. Dotykový model je na trhu už nějaký ten pátek a prodejům se daří, kolik má kanadská společnost předobjednávek?

K tradičním zařízením BlackBerry, i přes nový čistě dotykový model Z10, neodmyslitelně patří klávesnice. Tvůrci toto moc dobře vědí a právě kousek sázící na tradiční koncept měl své vydání naplánované až po vstupu "zet desítky" na trh.

bbq10_z10

Psali jsme o novinkách BlackBerry:

Ten proběhl se zvýšeným zájmem ze strany médií. A aby také ne, pro společnost BlackBerry (dříve RIM) byl dobře načasovaný comeback pravděpodobně poslední možností udržet se mezi elitními výrobci. Nová zařízení se naštěstí povedla, což potvrzují i první testy vydaného dotykáče. Výrobce teď čeká druhá zkouška - ukázat, že i Q10 bude stát za to.

Důvěru v novinky mají i obchodníci, kteří neváhají zvyšovat objednávky. Před pár dny dokonce BlackBerry vydalo prohlášení, v němž zmiňuje rekordní objednávku, jakou kdy od jednoho obchodního partnera obdrželo. Má se jednat o celý jeden milion kusů. Bohužel nevíme, o jakého partnera se konkrétně jedná, ale číslo je to opravdu nevšední. Na situaci reagovaly i akcie, které z 8,2 dolarů překročily hranici 16 dolarů.

Software: BlackBerry 10 OS
Displej: Super AMOLED dotykový kapacitní, 720 × 720 pixelů, 3,1"
Procesor: Dvoujádro 1.5 GHz Cortex-A9, PowerVR SGX544
RAM a paměť: 16 GB úložiště + microSD, 2 GB RAM
Komunikace:

3G, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth 4, NFC, A-GPS

Senzory a kamera: gyroskop, akcelerometr, snímač osvětlení, 8Mpx hlavní kamera + přední pro videohovory
Zvuk: reproduktory, mikrofon
Konektory: microUSB, 3,5 mm jack
Baterie: 2100 mAh
Rozměry a dostupnost: 119,6 × 66,8 × 10,4 mm, 139 g, duben roku 2013

Nepotvrzené spekulace o březnovém vydání modelu Q10 vzaly za své. Tento měsíc se jistě konat nebude a BlackBerry potvrdilo dubnový termín, což už je vlastně stejně za rohem. Správně jsme tedy v článku k představení nových zařízení a strategie firmy trefili předpokládané datum uvedení na trh.

Tagy: 
Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku BlackBerry Q10 s hardwarovou klávesnicí v březnu nedorazí, objednávky přibývají

Pátek, 22 Březen 2013 - 07:21 | petr22 | Doufam, ze bude o neco lepsi kvalita vyroby Ty...
Čtvrtek, 21 Březen 2013 - 18:11 | Noxik | Hlavne at uz je tady, pri dnesni "velkolepe...
Čtvrtek, 21 Březen 2013 - 10:01 | JoHnY3 | Ono se původně u Q10 mluvilo o březnu, pak o...

Zobrazit diskusi