CDR.cz - Vybráno z IT

Chceš se stát ICT specialistou a být v balíku? Běž na soukromou školu

UNICORN_COLLEGE (1)
Bavilo by tě podílet se na tvorbě iBooks do iPadu? Nebo programovat aplikace pro iPhone? Chceš chodit na přednášky zástupců předních technologických podniků a organizací? A chceš jednou vydělávat těžký prachy jako ICT specialista? Pak nastartuj mozkové závity a vyraz na přijímačky na Unicorn College – odtud jako nezaměstnaný nevyjdeš.

Unicorn College je součástí skupiny Unicorn a cílevědomě se soustředí na poskytování vysoce kvalitního vzdělání. Na trh práce vychovává absolventy, kteří jsou výborně připraveni jak na řízení rozsáhlých softwarových projektů, tak i na jejich navrhování a realizaci. Mohou tak zastávat pozice ředitele projektu, business nebo softwarového architekta, test architekta, team leadera, chief developera nebo konzultanta v oblasti informačních a komunikačních technologií. Vedle ICT specialistů také Unicorn College připravuje absolventy do nižšího a středního podnikového managementu s nadstandardní schopností využívat informační a komunikační technologie pro svou práci, ale hlavně pro její zlepšování.

UNICORN_COLLEGE (2)

Hlavní výhoda soukromé školy? Spolupráce s mezinárodními firmami

Absolventi Unicorn College nejen že získávají k vysokoškolskému diplomu absolventský prsten, ale především díky nabytým znalostem a získaným zkušenostem nacházejí široké uplatnění na trhu práce v oboru, který vystudovali. Všichni absolventi se zájmem o navazující magisterské studium bez sebemenších problémů plní podmínky přijímacích řízení a úspěšně studují a obvykle se řadí mezi nejlepší studenty v ročnících.

UNICORN_COLLEGE

V průběhu studia se studenti často zapojují na řešení zajímavých projektů, které Unicorn College realizuje. Jedním z takovýchto projektů je iBooks4Unicorn College zaměřený na výrobu učebnic do iBooks dostupný na zařízeních iPhone a iPad.  Studenti během projektu řeší všechny potřebné činnosti spojené s výběrem vhodné učebnice, návrhem struktury, grafické podoby a interaktivity učebnice, vytvořením prototypu a následně i cílové podoby učebnice. Vedle těchto činnosti studenti řeší úlohy spojené se stanovením ceny, prodejem a distribuci učebnic.

Dělej aplikace pro iPhone a staň se IT manažerem

Mezi další projekty patří například tvorba aplikace pro iPhone umožňující vyplňování selftestů k předmětům vyučovaných na Unicorn College, rozvoj startupu studentů zabývající se vytvářením elektronických interaktivních učebnic do Apple iBooks a další.

UNICORN_COLLEGE (3)

Velice často jsou na Unicorn College přednášky vedeny zástupci předních podniků a organizací, zejména z řad finančních institucí nebo technologických společností. Není výjimkou je potkat i na zkouškách, které jsou veřejné a kde musí studenti obhájit svůj názor. Tímto mimo jiné studenti získávají jedinečnou zkušenost s argumentací a prezentací svých názorů před často vysoce postavenými a především nezávislými manažery či specialisty.

Trocha marketingu, trocha managementu a spousta programování

Studenti se v průběhu studia seznamují například v oblasti informačních technologií s nejpoužívanějšími metodikami vývoje software, správou požadavků, objektově orientovanou analýzou a návrhem, objektově orientovaném programováním v jazycích Ruby, Java nebo C#, vývojem aplikací nad iOS nebo Android, testováním software, návrhem databází nebo administrací databáze Oracle či počítačovými sítěmi a hardwarovými prvky infrastruktury informačních systému. V oblasti managementu a ekonomie se například seznamují s marketingem, finančním nebo manažerským účetnictvím, obchodováním na finančních trzích, teorií ekonomických her, právem, daněmi, personalistikou, projektovým a procesním managementem.

Díky internetové službě Unicorn Universe mohou studenti vysoké školy studovat kdykoli a odkudkoli. Mají tak k dispozici k jednotlivým předmětům zpracované rozsáhlé studijní materiály, naleznou vyhodnocené všechny absolvované testy, mohou se podívat na své studijní výsledky, zarezervovat si knihu v knihovně nebo se přihlásit na zkoušku. Navíc všechny lekce, zkoušky a jiné důležité události, kterých se má zúčastnit, má student ve svém elektronickém diáři, který je dostupný prostřednictvím Unicorn Universe na internetu například i z mobilního telefonu.

UNICORN_COLLEGE (4)

Pro zájemce je 6. září připraven den otevřených dveří, na kterém se také dozví informace o možnosti získání nového iPadu zdarma. Více informací na www.unicorncollege.cz nebo www.facebook.com/UnicornCollege

Diskuse ke článku Chceš se stát ICT specialistou a být v balíku? Běž na soukromou školu

Úterý, 21 Srpen 2012 - 15:34 | Standa Bernatík | No přece ten prsten...
Úterý, 21 Srpen 2012 - 10:48 | JoHnY3 | To je panecku reklama. Mamon na prvnim miste. Pak...
Úterý, 21 Srpen 2012 - 09:39 | PV | už to opravili... nicméně jako ict specialista...
Úterý, 21 Srpen 2012 - 00:29 | Johnny McKosnar | Za prve - studoval si nekdy soukromou ? Pokud ne...
Pondělí, 20 Srpen 2012 - 20:19 | giff | To neni presne. Nevyhodi toho, kdo plati. K...
Pondělí, 20 Srpen 2012 - 15:05 | Pety | Třeba že ji úspěšně ukončí každý, kdo platí?
Pondělí, 20 Srpen 2012 - 13:11 | Lukáš Prokop | Toto funguje i na FIT ČVUT. Databáze se vyučují...
Neděle, 19 Srpen 2012 - 20:21 | Pety | Nějak jsem to nepochopil, mám se stát...
Pátek, 17 Srpen 2012 - 19:07 | tth tth | to sou zase vtipky takhle pri patku, to to...

Zobrazit diskusi