CDR.cz - Vybráno z IT

Chcete přenosný Xbox One X? Tak si našetřete 70 tisíc Kč

Pokud jste vášnivým hráčem videoher na cestách, ale zároveň se vám líbí Xbox One X, měli byste zbystřit. Protože dnes můžete koupit i přenosnou variantu této herní konzole, tedy v moderské úpravě.

Pokud nemáte hluboko do kapsy a chcete opravdu unikátní herní konzoli, můžete si pořídit Xbox One X v přenosném provedení, respektive Xbook One X, jak jej nazval tvůrce. Z původní stolní herní konzole obsahuje úplně všechno. Ale jakožto přenosná varianta musí mít i něco navíc.

Mezi přenosné prvky výbavy patří například displej, který má úhlopříčku 21,5" s rozlišením 1080p, což není špatné, ale když už je základem Xbox One X, slušelo by mu papírově alespoň 4K rozlišení. Prakticky už na tom u takové úhlopříčky nesejde, ale proč troškařit. Na druhou stranu se může uživatel lépe spolehnout na pokoření hranice 60 snímků za vteřinu u podporovaných her. 

Další zajímavostí je klávesnice, kterou můžete ovládat systém a psát, co chcete. Samozřejmě, že lze ovládat konzoli i herním ovladačem. Nicméně, kvůli klávesnici není přístupné jedno USB. 

Na zadní straně najdeme ještě konektor pro ethernet, dále jedno nebo dvě USB, optický výstup na zvuk a lze si i přiobjednat HDMI výstup, takže si z Xbook One X můžete udělat zase standardní Xbox One X. Samozřejmostí jsou i integrované reproduktory.

A co chlazení? To je řešeno pomocí klasického chladiče ze stolní konzole, tudíž by mělo být dostačující. Nakonec se podíváme na cenu. Ta činí 2495 amerických dolarů, což je přibližně astronomických 66 416 Kč s DPH, ale pokud chcete nějakou specialitu, můžete výrobci napsat a on s vámi dohodne podrobnosti. Pokud to někomu za to stojí, proč ne, alespoň bude mít doma vskutku sběratelský kousek.

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Chcete přenosný Xbox One X? Tak si našetřete 70 tisíc Kč

Žádné komentáře.