CDR.cz - Vybráno z IT

Cracker Empress prolomil kombinovanou ochranu Denuvo V9 + VMProtect 3.5

Denuvo
Cracker Empress hned zkraje nového roku vypustil na internet crack na hru zabezpečenou protipirátskými ochranami Denuvo a VMProtect. Cracker, který zřejmě nějaký čas působil ve skupině Codex dokázal, že umí prolomit nejenom starší, ale i novou verzi Denuva.

Cracker s přezdívkou Empress byl minulý rok aktivní hlavně v druhé polovině minulého roku. Minulý rok prolomil Denuvo a následně vydal cracky na hry Mortal Combat 11, Planet Zoo nebo Zombie Army 4: Dead War.

Sice tento cracker prohrál bitvu s CPY, kterým se podařilo jako prvním prolomit Denuvo v nové verzi v9 u remaku Mafie, ale o to více se Empress proslavil, když prolomil protipirátskou ochranu Digital.AI (Arxan) u AAA pecky Red Dead Redemption 2 a vydal na tuto videohru funkční crack. Mnoho pirátů si přitom myslelo, že tato videohra nikdy nebude cracknuta.

Koncem minulého roku 2020 cracker Empress dokázal, že je schopen prolomit i verzi Denuva v9, když vydal crack na hru Zombie Army 4: Dead War, která je touto verzí Denuva zabezpečena. V letošním roce pak vydal/a Empress crackfix pro tuto hru a dále crack pro hru Anno 1800, která je zabezpečena Denuvem v9 a VMProtect 3.5.

U budovatelské strategie Anno 1800 tak cracker Empress dokázal, že je schopen překonat obě nejnovější ochrany. Pirátská kopie by měla obsahovat všechny DLC. Hra Anno 1800 vyšla 16. dubna 2019, takže to znamená, že protipirátské ochrany chránily tuto videohru déle než jeden a půl roku.

Společnost Ubisoft je známa, že kombinací Denuvo+VMProtect chrání své videohry před pirátstvím. Zatímco ochrana u Anno 1800 padla, tak u titulů jako Watch Dogs Legion, AC: Valhalla a Immortals Fenyx Rising zůstává stále neprolomena.

Zdroje: 

reddit

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Cracker Empress prolomil kombinovanou ochranu Denuvo V9 + VMProtect 3.5

Čtvrtek, 7 Leden 2021 - 03:08 | junk mail | Respekt!

Zobrazit diskusi