CDR.cz - Vybráno z IT

Crypto.com poslalo uživatelce omylem 7,2 milionů, po roce je platforma žádá zpět

Kryptoměny jsou i nadále velice hodnotným digitálním aktivem, do kterého mnoho lidí investuje své úspory ve snaze zbohatnout či ochránit se před inflací. Druhá skupina lidí zase v kryptoměnách uskutečňuje své zahraniční obchody. Jedním z uživatelů je i paní Thevamanogari Manivel, která pochází z Austrálie.

zdroj: Shutterstock

Právě Manivel odeslala na platformu Crypto.com v loňském roce standardní žádost o vrácení částky 100 dolarů. Kvůli malému nedopatření se však k jejímu velkému překvapení stalo, že společnost Crypto.com vložila na její účet 7,2 milionů dolarů.

Celý incident se odehrál již loni v květnu, ale platforma Crypto.com zřejmě nechtěla uveřejňovat žádné poplašné zprávy před auditem v prosinci či ještě čekala, než se celá záležitost vyřeší a urovná. Manivel po obdržení této horentní sumy zareagovala bohužel nemorálně.

zdroj: Shutterstock

Peníze, na které neměla nárok, převedla obratem na svůj soukromý bankovní účet, načež Crypto.com začalo řešit tuto aféru soudní cestou. Soud pak uznal, že právo je na straně platformy a účet zmrazil. Australanka nelenila a velkou sumu rozdělila na menší a přesunula tyto menší částky na jiné účty. I ty však nechal soud také zmrazit.

Ještě ten měsíc, kdy dostala peníze zakoupila dům s pěti ložnicemi za 890 000 dolarů a nechala ho napsat na svou sestru. Soud však nařídil prodej nemovitosti s tím, že výnos si ponechá Crypto.com. Celý proces se bude znovu projednávat v říjnu.

Diskuse ke článku Crypto.com poslalo uživatelce omylem 7,2 milionů, po roce je platforma žádá zpět

Čtvrtek, 1 Září 2022 - 23:42 | Robin Seina | No jo, když je někdo blbý a neumí se inspirovat u...

Zobrazit diskusi