CDR.cz - Vybráno z IT

Dead Island 2 pokračuje ve vývoji. Deep Silver projevilo nadšení

Dead Island 2 Gc 14
Dead Island 2 nezapadne mezi mrtvé tituly, ale jedním takovým se skutečně stane. Vydavatel Deep Silver potvrdil, že hra zůstává ve vývoji. Série dlouho považovaná za mrtvou (v metaforickém smyslu), je nakonec stále tak nemrtvá (doslova), jak si ji pamatujeme.

O Dead Island 2 jsme prvně slyšeli v roce 2013, kdy vyšel oznamovací trailer. Následovaly zprávy o zpoždění vydání, výměně stráží při vývoji hry a nakonec hrobové ticho (jde-li vůbec o něčem takovém u her o nemrtvých mluvit).

Mnozí tak považovali titul za ztracený ve vývojářském pekle a obávali se, že se dostane do nechvalně známé slepé uličky, kdy je práce na titulu natolik protahována, než je ukončena nadobro. 

Avšak Deep Silver, vydavatel hry, nedávno potvrdil, že hra je nejenom živá a zdravá (nebo mrtvá a zkažená?), ale i dodal, že je "nadšený z postupu vývojářů ve vývoji nejúspěšnější IP Deep Silveru". Obavy tak byly vyvráceny a my se můžeme těšit na titul, který na E3 2014 zazářil jedním z nejvtipněji zpracovaných trailerů. 

Původní tvůrci Dead Island, Techland, se přesunuli k vývoji Dying Light. Dead Island 2 se tedy ujmulo studio stojící za Spec Ops: The Line, Yager Development. To po neshodách s vydavatelem od projektu ustoupilo a vývoje se ujalo Sumo Digital (Forza Horizon 3, LittleBigPlanet 3, Dead Space Ignition, Broken Sword: The Angel of Death,...). 

Titul přehazovaný jako horká brambora měl původně vyjít kolem jara 2015. A přestože nyní o datumu vydání nevíme nic, předpokládáme, že vyjde na původně plánované systémy – PC, Xbox One a PlayStation 4. Jelikož se vydavatelé ozvali po tak dlouhé době, můžeme teoretizovat také nad tím, že by se připravované pokračování mohlo ukázat na nadcházející E3 2017. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dead Island 2 pokračuje ve vývoji. Deep Silver projevilo nadšení

Žádné komentáře.