CDR.cz - Vybráno z IT

Domácí robot Asus Zenbo zabaví děti a pomůže dospělým

Zenbo Robot
Umělá inteligence v kulatém podání, která převezme kontrolu nad chodem chytré domácnosti. Roztomilost zaručena.

Společnost Asus představila svůj nejnovější projekt chytrého přátelského robota do každé domácnosti. Revoluce domácích spotřebičů s umělou inteligencí se zřejmě konat nebude, robot však svým přístupem každého zahřeje u srdce.

Robot Asus Zenbo se objevil na probíhajícím tchaj-wanském počítačovém veletrhu Computex. Tento chytrý malý společník se dá připodobnit ke konkurenčním zařízením Amazon Echo nebo Google Home. Jediný rozdíl je v tom, že vám Zenbo může být neustále v patách a vyjadřovat emoce na svém elektronickém obličeji.

Zenbo Robot Senior

Zenbo se umí pohybovat, lépe řečeno jezdit po dvou kolech, rozpoznávat obličeje, streamovat hudbu, provádět videohovory, vyhledávat nebo objednávat jakékoliv věci z internetu a mluvit vám do vaření, ale do vínku mu byla dána i schopnost konverzace. Robot rozumí, co mu říkáte, a umí na to reagovat svým syntetickým hlasem. Dokáže se také propojit s chytrými domácími spotřebiči, takže je budete moci ovládat svým hlasem přímo přes robota.

Robot Zenbo je takový domácí mazlíček budoucnosti, který přijde na zavolání. Zastane i roli rodiče, když potřebujete zabavit své děti. Kromě funkce hraní her robot dokáže dítěti originálně převyprávět pohádku nebo přehrát oblíbený film. Jako každá správná umělá inteligence, Zenbo se neustále učí a upravuje své chování podle vašich zvyklostí.

Možná si myslíte, že je robot určen spíše mladým technicky založeným rodinám, ale není tomu tak. Asus Zenbo dokáže být vstřícným a nápomocným společníkem také pro seniory, kteří určitě ocení připomenutí důležitých událostí v kalendáři. V případě nouze je robot schopen zavolat blízkým pro přivolání pomoci.

Asus bude domácího robota Zenbo nabízet za 599 dolarů, což je zhruba 14 tisíc korun bez daně. Zatím není jasné, zda a kdy se produkt objeví v Evropě. Asus se totiž chce nejprve zaměřit na asijský trh, kde jsou na kamarádská pitvořící se stvoření více než zvyklí.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Domácí robot Asus Zenbo zabaví děti a pomůže dospělým

Neděle, 19 Červen 2016 - 13:37 | Pepa Zdepa | Asus by měl raději přijít s nějakým novým...
Pondělí, 6 Červen 2016 - 21:53 | roob | tak snad pri tom prvom obrazku si musi kazdy...
Pátek, 3 Červen 2016 - 19:42 | HKMaly | Tak hracka pro deti je samozrejme to zakladni...
Čtvrtek, 2 Červen 2016 - 07:55 | John Douberro | Dokáže si někdo z Vás představit, že by takového...

Zobrazit diskusi