CDR.cz - Vybráno z IT

Chytrá krabička Google Home chce konkurovat Amazon Echo

Google Home
Google chystá inteligentní zařízení do každé domácnosti. Dvoubarevný reproduktor Google Home s atraktivním designem splní skoro každé přání, o které ho požádáme.

Americký internetový gigant Google se rozhodl, že zabrousí do našich domácností. Na proběhlé výroční konferenci Google I/O 2016 představil řadu novinek, mezi kterými se objevilo také inteligentní zařízení neobvyklého tvaru s pojmenováním Google Home. Konkurence chytrého reproduktoru Amazon Echo je na spadnutí.

Drobný přístroj Google Home můžeme považovat za bezdrátový Wi-Fi reproduktor, který se ovládá hlasovými příkazy. Má tvar zkoseného nepravidelného válce, jehož vyměnitelná základna může hrát různými barvami i materiály. Moderní krabička nedisponuje žádnými tlačítky, možná proto ji mnozí připodobňují k elektrickému osvěžovači vzduchu. Na horní straně se nachází pouze světelný panel s barevnými LED diodami.

Google Home Freshener

Zařízení není přenosné, neustálé připojení v síti je podmínkou. Jak vysvětlil vedoucí projektu Mario Queiroz, tímto způsobem bylo možné docílit kvalitnější ozvučení. Zvuk a video je možné přehrát i přes reproduktory nebo televizi díky technologii Google Cast.

Google Home je takový malý domácí asistent, kterého můžete zaměstnat různými úkoly od streamování hudby až po správu každodenních úkolů. A co všechno bude umět? Hlasovými povely mu bude moci zákazník například přikázat, aby zakoupil lístky na divadelní představení, zarezervoval místo v restauraci, uložil poznámku, nastavil budík, odeslal e-mail či hlasovou zprávu anebo na internetu vyhledal odpověď na jednoduché i složitější otázky. Google Home bude rovněž umět ovládat chytré domácí spotřebiče, jako jsou okna, dveře, zabezpečení nebo termostat. Datum zahájení prodeje sice ještě není stanoveno, máme se však na co těšit.

Google Io Home 2

Spodní vyměnitelná část Google Home

Na keynote padla zmínka rovněž o dalších novinkách. Můžeme se těšit na chytrého pomocníka Asistent, aplikace pro videohovory pro iOS i Android s názvem Google Duo nebo ovladač pro virtuální realitu do jedné ruky Daydream. Nechybělo ani letmé představení nové verze operačního systému Android s počátečním písmenem N, jehož název můžete pomoci vybrat na stránce Android.com.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Chytrá krabička Google Home chce konkurovat Amazon Echo

Čtvrtek, 26 Květen 2016 - 06:35 | Cotije Dotoho | Objednat listky do kina nebo zarezervovat stul v...
Úterý, 24 Květen 2016 - 18:31 | HKMaly | Pravda, pro lidi co maji na telefonu zapnutou...
Pondělí, 23 Květen 2016 - 23:28 | BTJ | Gugl je proste trapny ..... dokaze automaticky...
Pondělí, 23 Květen 2016 - 22:46 | xvasek | No, jak nad tím přemýšlím, tak jedno šmírovadlo...
Pondělí, 23 Květen 2016 - 18:17 | HKMaly | Funkcionalita pro volani protidrogoveho jako...
Pondělí, 23 Květen 2016 - 11:57 | Radek | Osvěžující šmírovadlo do každé rodiny...

Zobrazit diskusi