CDR.cz - Vybráno z IT

Dyson představil headset budoucnosti: Uvnitř skrývá turbíny a čističku vzduchu

Známý americký výrobce vysavačů Dyson představil novinku na trhu, která by se měla do prodeje dostat již během tohoto podzimu. Jedná se o sluchátka Dyson Zone, která zkombinují odhlučnění okolí a čističku vzduchu.

Zdroj

Americká společnost Dyson byla sice založena až v roce 1991, ale nyní se jedná o nadnárodního giganta. V České republice je tato společnost známá hlavně jako výrobce vysavačů, ventilátorů, fénů na vlasy nebo také čističek vzduchu. Nyní se Dyson zkombinovat některé své technologie a přišel s novým nápadem, jak lidé mohou dýchat filtrovaný čistý vzduch prakticky kdekoliv. 

Na první pohled vypadají sluchátka s čističkou vzduchu jako reakce na pandemickou situaci a všudypřítomnou potřebu nošení roušek či respirátorů, ale dle výrobce jsou ve vývoji již šestým rokem. Z tohoto důvodu nejsou tedy ani marketována tak, že vás zachrání před koronavirem, jako spíše produktem, se kterým docílíte čistého vzduchu v například smogem zamořených oblastech. 

Výrobci do mušlí implementovali vývojáři malé turbínky, které sajou vzduch. Tento vzduch pak pokračuje dále přes extra jemný filtr odstraňující až 99% všech nečistot až do tzv. „vzduchové clony“, což je forma náhubku, který zásobuje nos a ústa nositele čerstvým vzduchem. Náhubek se přitom samotných úst ani nosu nijak nedotýká.

Prací turbínek vznikne hluk, který však jsou sluchátka Dyson Zone schopna poměrně efektivně potlačit. Poslední informací od výrobce se týká vzduchové clony, která má nositeli sloužit a ne mu ztěžovat život, proto bude polohovatelná nebo i plně odnímatelná pro případ, že byste chtěli třeba během poslechu popíjet. Prodej by se měl spustit údajně na podzim, ale prozatím není známo, kolik by tato sluchátka měla stát.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Dyson představil headset budoucnosti: Uvnitř skrývá turbíny a čističku vzduchu

Pondělí, 9 Květen 2022 - 17:12 | Zog Zogothowics | Velký bizár. Ale Dysonu se musí přiznat že práci...

Zobrazit diskusi