CDR.cz - Vybráno z IT

Fallout 4 se bude prodávat s funkčním PipBoyem. Stačí vložit mobil [E3 2015]

Fallout 4 E 3 Pipboy 2
PipBoy je ikonická součást série Fallout. Snad nebudeme lhát, když řekneme, že si každý věrný fanoušek alespoň jednou v životě přál držet tento kousek technologie na ruce. S Fallout 4 se sen stane skutečností.

E 3 Special 2015 Intel

Bethesda během své konference odhalila mnoho novinek o Falloutu 4. Jak je vidno, sází na něj veškeré své trumfy a snaží se doplnit hlavní titul o mnoho doplňujících produktů.

Související zprávy


Jedním z nich bude PipBoy, který potěší každého sběratele. Tento kousek vám ale nebude jen vyplňovat mezeru ve skříni, budete si jej moci přímo nasadit na ruku, vložit do něj svůj smartphone, nainstalovat aplikaci a používat jej přímo ke hraní.

Podpůrné aplikace jsou často koncipovány poměrně chabě (ehm, Assassin’s Creed) a požitek ze hry v mnoha případech neobohacují, ba někdy naopak zhoršují (pokud jsou některé pasáže hry exkluzivně dělané pro ně). Doufejme tedy, že Fallout 4 si této příležitosti chopí za správný konec.

Fallout 4 E 3 Pipboy 1Fallout 4 E 3 Pipboy 2

PipBoy bude dostupný, jak jinak, než ve sběratelské edici. Při hraní by měl být využit k tomu, k čemu tento nápad přímo svádí. Perky, statistiky, mapa, zdravotní stav, to vše bylo v současných dílech přístupné skrze in-game menu – po stisknutí příslušného tlačítka se vaše postava podívala na display Pipboye. 

Stejné menu bude přístupné skrze smartphone, který do Pipboye zasunete. Hraní vám tak nebude nic narušovat.

Selský rozum říká, že hra nejspíš nebude vnímat, zda je váš mobil vložený do Pipboye či ne. Pokud tedy nejevíte o Pipboye zájem či nechcete platit výrazně vyšší cenu za sběratelskou edici (přibližně 3000 Kč), budete si pravděpodobně moci dopřát této podpůrné aplikace i bez dodatečného „kousku technologie“. Akorát přijdete o ten správný role-play pocit. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Diskuse ke článku Fallout 4 se bude prodávat s funkčním PipBoyem. Stačí vložit mobil [E3 2015]

Čtvrtek, 18 Červen 2015 - 16:11 | BTJ | By me zajimalo, jak se k tomuto clanku normalne...

Zobrazit diskusi