CDR.cz - Vybráno z IT

Elon Musk překonal v bohatství Warrena Buffeta, vyšvihly ho rostoucí akcie Tesly

Podle nejnovějšího žebříčku nejbohatších lidí světa se Elon Musk dostal skokově na sedmé místo, a přeskočil tak i známého Warrena Buffetta. Vděčí za to dramatickému nárůst hodnoty akcií jeho společnosti Tesla.

Zdroj: BusinessInsider

Akcie automobilové společnosti Tesla v poslední době procházely býčím trhem a raketově rostly. Díky tomu vzrostl i majetek generálního ředitele a spolumajitele této automobilky, Elona Muska, o 6,1 miliardy dolarů, díky čemuž se dostal ve světovém žebříčku nejbohatších lidí na sedmou příčku. Díky tomu se Elonovi podařilo přeskočit i Warrena Buffeta, Larryho Ellisona z Oraclu nebo Sergeje Brina z Googlu.

Naprosto majoritní podíl v jeho jmění tvoří především akcie jeho dvou největších projektů, a to společnosti na elektromobily Tesla a vesmírnou agenturu SpaceX. Jen během letošního roku vzrostly ceny akcií o 269%. Svůj milník však Elon Musk mohl oslavovat jen krátce. Ačkoliv ceny akcií zaznamenaly v průběhu dne skok na rekordní horní hranici 1794 dolarů, tentýž den ještě uzavíraly s 15% ztrátou. 

Zdroj. CNBC

Musk se mimo jiné stal i bezkonkurenčně nejlépe placeným manažerem ve Spojených státech amerických, když se rozhodl si sám připsat astronomickou odměnu 595 milionů dolarů. Warren Buffett, který byl podle časopisu Forbes v roce 2008 nejbohatším člověkem světa se tak pozvolna propadá v žebříčku a je předháněn technologickými giganty. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Elon Musk překonal v bohatství Warrena Buffeta, vyšvihly ho rostoucí akcie Tesly

Středa, 15 Červenec 2020 - 14:24 | super master | jak to myslite? jakoze nemuze teslu opustit a ty...
Středa, 15 Červenec 2020 - 14:17 | super master | mozna, ale kazdopadne to je necim podlozene. Ta...
Středa, 15 Červenec 2020 - 08:13 | Begy | to co předvedly akcie Tesly už není ani bublina,...
Úterý, 14 Červenec 2020 - 16:04 | DRK | To jsou ty akcie které ani nemůže/nesmí prodat?

Zobrazit diskusi