CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games Store rozdává tento týden zdarma 2 hry

Obchod s počítačovými hrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma dvě hry. První hrou je nervy drásající survival hororovka a druhou pak temněji laděný karetní dungeon crawler.

Digitální distribuční platforma Epic Games Store nabízí zdarma jednu větší AAA hru a jednu menší hru z produkce nezávislé (indie) scény. Těmito nabízenými hrami zdarma pro tento týden jsou Alien Isolation od vývojářů z Creative Assembly (vydavatel SEGA) a Hands of Fate 2 od Defiant Development.

Hra Alien Isolation patří do žánru survival horor a spoléhá hlavně na stealth prvky a na postupné budování atmosféry a odkrývání příběhu. Ve hře hrajete za Amandu Ripley. Dceru snad většině lidem známé Ellen Ripley z filmové série o Vetřelcích. Amanda Ripley se vydává na vesmírnou stanici Sevastopol, ve které se má nacházet černá skříňka z lodi Nostromo s informacemi o osudu její matky. Jakmile Amanda Ripley vstoupí na stanici Sevastopol, tak zjišťuje, že udělala osudovou chybu života a bytosti z těch nejhorších nočních můr (xenomorfové) začnou usilovat o její život.

Pokud chce Amanda přežít, tak musí zvolit opatrný stealth postup nepřátelským prostředím stanice Sevastopol. Hra Alien Isolation obsahuje češtinu a na metacriticu si vysloužila hodnocení 8,5 od hráčů a metascore 81 od odborných recenzentů. Hru Alien Isolation jsme v minulosti zrecenzovali i my.

Druhou hrou je karetní RPG dungeon Crawler Hands of Fate 2. Je to poslední hra od australského studia Defiant Development. Studio vydalo jenom dvě hry, první a druhý díl Hands of Fate a poté skončilo s vývojem dalších her. Ve hře je kampaň ve formě výzev (challenges), kdy musíte splnit celkem 22 výzev/misí, které odpovídají velké arkáně z tarotového balíčku karet. Hra nabízí temněji laděný příběh. Na metacritic získala tato hra hodnocení od hráčů 7,6 a od odborných recenzentů metascore 80.

Obě dvě hry můžete získat zdarma na domovské stránce Epic Games Store.

Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games Store rozdává tento týden zdarma 2 hry

Pátek, 23 Duben 2021 - 16:49 | X-x-X.cz | Alien Isolation již mám z dřívějších dob v...

Zobrazit diskusi