CDR.cz - Vybráno z IT

Facebook Messenger zavádí end-to-end šifrování pro skupinové chaty a hovory

Meta nijak nespěchá skrze šifrování komunikace uživatelů Facebooku a Instagramu. Pokračuje však v dělání malých krůčků kupředu, jako třeba před týdnem, kdy zahájila E2EE pro skupinové chaty.
Jak sliboval již v srpnu minulého roku, Facebook Messenger nyní plně umožňuje volitelné šifrování typu end-to-end pro skupinové chaty, hlasové hovory a videohovory. „Jsme si vědomi, že lidé očekávají, že jejich aplikace pro zasílání zpráv budou bezpečné a soukromé,“ napsal produktový manažer Messengeru Timothy Buck. „To je důvod, proč i nadále pokračujeme v zavádění end-to-end šifrování pro některé z oblíbených funkcí na Messengeru“. 
 
End-to-end šifrování na skupinových chatech a hovorech je v podstatě dalším rozšířením Tajné konverzace, jenž je součástí Messengeru od roku 2016. V té době byla dostupná pouze pro chatování jeden na jednoho, přičemž v srpnu 2021 se šifrování rozšířilo i k individuálním hlasovým hovorům a videohovorům.
 

zdroj

A jak E2EE šifrování zapnout? V aplikaci Messenger musíte vpravo nahoře kliknout na ikonu tužky pro novou zprávu. Poté se vám v horním pravém rohu objeví ikona zámku, která signalizuje, zda vytváříte normální konverzaci či tajnou, tedy zašifrovanou.

Diskuse ke článku Facebook Messenger zavádí end-to-end šifrování pro skupinové chaty a hovory

Úterý, 8 Únor 2022 - 09:12 | Peca | :D Fascinuje mě, jak se někdo domnívá, že když je...

Zobrazit diskusi