CDR.cz - Vybráno z IT

Fire Phone končí, Amazon chce zaujmout 6" tabletem za 12 stovek [IFA 2015]

nepřehlédněte
Amazon Kindle
Černá ovce mezi 3D smartphony neuspěla. Amazon končí s výrobou smartphonů a chystá nové levné tablety.

Americká společnost Amazon v minulém roce zahájila prodej svého prvního smartphonu, který vůbec nebyl jako ostatní. Telefon Fire Phone se pyšnil displejem s revoluční 3D simulací, bohužel zákazníky až tak nenadchnul především svými specifikacemi, natož vysokou cenou. Z tohoto důvodu byl Amazon donucen ukončit výrobu, omezit existující divizi Lab126 zodpovědnou za vývoj přístroje a zbytek telefonů Fire Phone rozprodat pod cenou. Lab126 se bude zaměřovat na jiné projekty, mezi něž patří chytrý stylus, počítač do kuchyně nebo trojrozměrný tablet.

Amazon Fire Phone

Amazon Fire Phone

Amazon se původně chystal mobilní trh oživit dalšími mobilními telefony, bohužel nyní od svého plánu zcela upouští a vydává se zpátky do stabilnějších vod. Na podzim se chystá představit nový tablet, jehož pořizovací cena bude jen padesát dolarů, což je v přepočtu zhruba 1200 korun českých bez daně. Prozatím nejlevnějším tabletem, kterým firma disponuje, je Amazon Kindle Fire. Ten je však dvakrát dražší než chystaná novinka.

Nové zařízení bude více než tablet připomínat současné chytré telefony s velkou úhlopříčkou, jelikož má mít pouze šestipalcový displej. Tablet by se měl objevit v prodeji údajně ještě do konce letošního roku. Kromě 6" modelu bude v nabídce také 8" a 10" varianta. Aby bylo dosaženo co nejnižší ceny, tablety nebudou mít nikterak oslnivé parametry, také část výroby se musela z finančních důvodů přesunout do Číny a na Tchaj-wan.

Kindle Fire HDX 8.9 two

Amazon Kindle Fire

Amazon chce z tabletu očividně udělat spotřební zboží, které si budou moci pořídit i zákazníci z chudších poměrů. Případně se nové zařízení může hodit jako levná alternativa stávajícího drahého zařízení, které si s sebou nechcete brát na cesty nebo ho půjčovat na hraní dětem.

Každopádně se těšíme, až se nový tablet objeví i v českém skladu Amazonu v Dobrovízi u Prahy, kde byl dnešním dnem zahájen 100% provoz. V novém distribučním centru získalo práci 1500 stálých zaměstnanců, přičemž do budoucna jich má být přes 3000.

Zpravodajství z IFA 2015 vám přinášíme ve spolupráci se společností Intel

Zdroje: 

IFA 2015

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Fire Phone končí, Amazon chce zaujmout 6" tabletem za 12 stovek [IFA 2015]

Středa, 9 Září 2015 - 11:18 | Kert | Seš jelito. Když to bude mít slušný LCD, wifi a...
Středa, 9 Září 2015 - 11:04 | xvasek | No nevím, podle mě je to předem prohraný boj....

Zobrazit diskusi