CDR.cz - Vybráno z IT

Google Maps se zaměří více na cyklisty, jejich počty jsou na vzestupu

Mnoho řidičů je naučeno při své jízdě využívat navigaci od Mapy Google. Daleko méně je ale cyklistů, kteří by si při plánování trasy zvolilo právě Mapy Google. To by se mohlo změnit, protože vývojáři Googlu přichází s novými funkcemi.

Zdroj

Google Mapy jsou jednou z nejpopulárnějších platforem pro navigování řidičů. Doposud se ale více soustředili víceméně na řidiče a chodce, přičemž na cyklisty se poněkud zapomínalo. Vývojáři v Googlu se proto snaží tuto chybu napravit a přináší několik novinek, které by měly cyklistům usnadnit život.

Jedním z možných impulsů pro zaměření na cyklisty mohl být až 40% nárůst cyklistiky v poslední době. Cyklisti si tak například můžou ještě před vyjetím zkontrolovat nadmořskou výšku v jednotlivých bodech své trasy. Při plánování trasy vás také mohou upozornit na příliš strmá stoupání či schodiště na cestě.

Zdroj

Na první pohled je patrné, že tyto funkce mají přispět k lepšímu plánování trasy cyklistů. Tyto funkce či jejich obdoba již několik let ale funguje s úspěchem v českých Mapy.cz, takže není příliš jasné, jak se na českém trhu tyto funkce uplatní. Z globálního pohledu se ale dá předpokládat kladné přijetí.

Poslední z řady novinek, která chybí i v Mapy.cz, je možnost sdílení polohy. V praxi vám někdo může nasdílet svou polohu s tím, že jakmile se vy přiblížíte do jeho okolí či do blízkosti přednastaveného orientačního bodu, zašle se mu oznámení o této skutečnosti. Podle vyjádření Googlu by měly tyto funkce být k dispozici v následujících týdnech.

Diskuse ke článku Google Maps se zaměří více na cyklisty, jejich počty jsou na vzestupu

Pátek, 29 Červenec 2022 - 10:02 | pavell | Hlavně nezapomeň, chodci musí na chodníku míjet...
Čtvrtek, 28 Červenec 2022 - 18:17 | Naruto | Ano. Uz se nebudes muset rozhlizet, kde jsi a kam...
Čtvrtek, 28 Červenec 2022 - 14:28 | Gaunter | "Google Maps se zaměří více na cyklisty...

Zobrazit diskusi