CDR.cz - Vybráno z IT

Google Mapy přináší navigaci do chytrých hodinek

Zdroj: Shuttestock

Google přináší na chytré hodinky s operačním systémem Wear OS revoluční aktualizaci, která umožňuje využívat Google Maps v offline režimu. Tato novinka, poprvé uvedená s Pixel Watch 3, automaticky stahuje mapové podklady přímo do hodinek, což uživatelům zajišťuje pohodlí a spolehlivost navigace i v místech bez internetového připojení.

Automatické stažení mapy do hodinek

Po aktualizaci aplikace Google Maps na hodinkách se uživatelé setkají s novou funkcionalitou, která automaticky stahuje offline mapy přímo do zařízení. Jakmile je aplikace otevřena, zobrazí se krátké vysvětlení, jak „offline mapy na telefonu jsou automaticky stahovány do hodinek“. Tento proces je uživatelsky přívětivý a eliminuje nutnost manuálního stahování mapových podkladů.

V aplikaci se objeví nová stránka s názvem „Offline maps“, která je umístěna těsně nad nastavením v dolní části hlavního seznamu funkcí. Na této stránce mohou uživatelé vidět, jaké oblasti byly staženy, kolik místa zabírají a mají také možnost tyto mapy jednoduše smazat pouhým klepnutím.

Zdroj: Shutterstock

Automatická synchronizace při nabíjení

Další výhodou tohoto offline režimu je, že mapy se automaticky synchronizují při připojení hodinek k Wi-Fi a jejich nabíjení. To znamená, že uživatelé nemusí mít obavy o aktuálnost stažených mapových podkladů, protože Google se postará o jejich pravidelnou aktualizaci, jakmile jsou splněny uvedené podmínky.

Offline indikátor a navigace

Při zobrazení mapy na hodinkách si uživatelé mohou všimnout nového symbolu - přeškrtnutého mráčku vedle času, který indikuje, že jsou v režimu offline. Tato vizuální nápověda je užitečná zejména při pohybu v oblastech s omezeným nebo žádným internetovým připojením, kdy se uživatelé mohou spolehnout na předem stažené mapy.

Nový offline režim se navíc připojuje k dalším vylepšením, která Google nedávno představil pro Wear OS. Patří sem například nová dlaždice „Search & go“, která umožňuje rychlý přístup k domovské a pracovní adrese, nebo použití mikrofonu pro hlasové zadávání příkazů. Kromě toho mohou uživatelé také klepnout na „Mapy“ a ihned se dostat do mapového zobrazení, čímž obejdou hlavní nabídku aplikace.

Dostupnost

Offline režim byl zjištěn ve verzi 11.140.0701.W aplikace Google Maps pro Wear OS na hodinkách Pixel Watch 2, přičemž je důležité poznamenat, že někteří uživatelé mohou být součástí veřejné beta verze Google Maps, kde je tato funkce již aktivní.

Diskuse ke článku Google Mapy přináší navigaci do chytrých hodinek

Pátek, 23 Srpen 2024 - 05:57 | x3m | Trosku ta vyvediem z omylu. Soferovi ja zakazane...
Úterý, 20 Srpen 2024 - 09:06 | melkor | Místo obrazovky palubního centra nebo mobilu se...

Zobrazit diskusi