CDR.cz - Vybráno z IT

Podsvícený herní headset Hama uRage xPlode Evo: Za pár korun v kvalitním těle

nepřehlédněte
Urage Xplode Evo Perex
Kvalitní zvuk je pro mnohé hráče stejně důležitý, jako grafický zážitek ze hry. Dá se ale i za málo peněz sehnat herní headset, který by nabídl dostatečnou kvalitu zvuku a zpracování? Vyzkoušeli jsme stylový herní headset Hama uRage xPlode Evo pro masy.

Hama uRage xPlode Evo patří, jak název napovídá, do série uRage, tedy herního příslušenství výrobce. Herní headset za cenu kolem 800 Kč není špatná nabídka, a tak jsme se zařízení podívali na zoubek. Náhlavní souprava je na trh dodávaná v bílé a černé barvě a cílí na hráče, kteří mají hluboko do kapsy, ale zároveň chtějí kvalitně vypadající produkt.

Obsah balení nepřekvapí, kvalita zpracování ano

Obsah balení sice nepřekvapí, ale nechybí v něm nic podstatného. Uživatel uvnitř designové krabice nalezne sluchátka samotná, základní manuál popisující ovládací prvky mikrofonu a hlasitosti a nakonec dvojici samolepek. Vzhledem k nízké ceně bychom ani více neočekávali a nedá se zde nic vytknout.

Urage Xplode Evo 2Urage Xplode Evo 13

Headset uRage xPlode Evo je na první pohled vyrobený z překvapivě kvalitního plastu s matným povrchem. Středová část sluchátek je vedle plastového těla pokryta obdélníkovým hliníkovým plátkem s logem uRage, díky čemuž sluchátka vypadají jako dražší kousek elektroniky, než ve skutečnosti jsou.

Hama uRage xPlode Evo - parametry

Konstrukce sluchátekcircumaurální, perforovaná záda nevytváří efekt komory
PřipojeníUSB 1.1, kabel 2,2 metru s ovládáním
ZvukStereo
Rozměry a váha25 x 23,4 x 15,2 cm, váha 240 gramů
Reproduktor 
Frekvence20 Hz - 20 kHz
Impedance32 Ohmů +- 15 %
Akustický výkon sluchátek110 dB +/- 3 dB
Max. výkon sluchátek30 mW
Mikrofon 
Frekvence20Hz - 16 kHz
Citlivost-54 dB +- 3dB

Umocňuje to i modré podsvícení středové části modrými diodami. Celkově je konstrukce s posuvnými náušníky kvalitní a při používání nijak nevrže, a to ani při otáčení sluchátkové části, kterou lze otočit o 90°. Na levé straně se nachází otočný mikrofon v ohebném provedení. Kabel o délce 2,2 metru má na svém těle ovládací prvky hlasitosti, či vypínání a zapínání mikrofonu. Jako rozhraní pro připojení k PC výrobce u tohoto modelu zvolil běžné USB - 3,5mm jack zde tedy nehledejme.

Urage Xplode Evo 21Urage Xplode Evo 7

Ohebná konstrukce hlavového mostu je vyrobena z pružného plastu a potěší především uživatele s větší hlavou. Ostatní však bohužel při používání pocítí, že přítlak na uši by mohl být o něco silnější. Kožený posaz v horní části headsetu naopak na hlavě sedí příjemně a ani při delším - i díky nízké váze sluchátek - užívání netlačí. 

Kapitolou sama o sobě jsou náušníky. Ty jsou vyrobeny z textilu a vyplněny pěnou. Výrobce tedy nesáhl po běžné umělé kůži, jak jsme u podobných produktů zvyklí. Důsledkem je, že headset na uších sedí příjemně, ale i když náušníky obepínají ucho kolem dokola, nepříliš dobře izolují okolní hluk. U tohoto, tzv. circumaurálního usazení, bývá právě dobrá izolace jedním z benefitů. Díky otočnému kloubu si lze naštěstí usazení sluchátek nastavit dle libosti a výsledný efekt tak o něco zlepšit.

Urage Xplode Evo 15

Líbivé ovládání i osvětlení diodou

Po zapojení USB konektoru do PC dojde k automatické instalaci příslušného ovladače sluchátek s integrovaným zvukovým čipem a rozsvítí se modré diody. Ty se při přehrávání zvuků pravidelně rozblikají. Efekt je to zajímavý, bohužel vak diodu nelze vypnout a dokud sluchátka nevypojíte, budou svítit. Pro ovládání hlasitosti lze zvolit zmíněné ovládací prvky na kabeláži, přičemž pro rychlé vypnutí/zapnutí mikrofonu je připraveno tlačítko také. Tlačítka jsou dostatečně velká i pro přepínání v zápalu bojové vřavy a není tak problém přepínat bez pohledu na ovládací prvky.

Urage Xplode Evo 5Urage Xplode Evo 19

Pocitově je zvukový zážitek na dobré úrovni. Výrobce se dle našeho názoru až příliš snažil zvýraznit basy, což je u herních sluchátek časté. Horší už však je samotné podání basů, kdy zní poněkud mělce. Naopak špatné to není s výškami, které jsou čisté. U her jsme byli se zvukovým výstupem spokojení, nedostatky více vynikly při poslechu hudby. Ve výsledku je tak dojem z poslechu spíše průměrný.

Urage Xplode Evo 20

Pochvala i pokárání patří vestavěnému mikrofonu, který mile překvapil ohebnou a navíc ještě otočnou konstrukcí. Velmi dobře se díky filtraci okolního šumu vypořádává s okolními ruchy. Na druhou stranu je výsledný záznam z mikrofonu příliš tichý a při snaze o hovor přes Skype či Google Hangouts byl i za naprostého ticha volající s headsetem slyšet poměrně tiše. Bohužel nepomohla ani změna PC či konfigurace citlivosti.

Pokud se porozhlížíte po levném herním headsetu, Hama uRage xPlode Evo určitě stojí za povšimnutí. Za cenu kolem 800 Kč získá uživatel produkt s propracovaným designem a kvalitním zpracováním, navíc se solidním zvukovým výstupem. Tichý mikrofon je pro headset asi největším nedostatkem, a to je v dnešní době podle nás úplně zbytečné... Hráči si však nepochybně přijdou za nízký peníz na své a i při několikahodinovém pobytu na bitevním poli nepochybně ocení dobře padnoucí konstrukci a nízkou váhu produktu.


Reklama
Herní headset pro každého
Cena: 879 CZK*


* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview v českých eshopech
Zdroje: 

Vlastní

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Podsvícený herní headset Hama uRage xPlode Evo: Za pár korun v kvalitním těle

Pondělí, 6 Říjen 2014 - 04:25 | Anonym | Presne to same me hned taky napadlo, jak muze...
Neděle, 5 Říjen 2014 - 15:41 | Xspy | Mluvíte o levných sluchadlech (za cca 900Kč...
Sobota, 4 Říjen 2014 - 14:32 | Misko Uško | tak pre aktivneho hraca je kvalitny mikrofon...

Zobrazit diskusi