CDR.cz - Vybráno z IT

HP EliteBook Revolve - dotykový elegán s odolnou konstrukcí

elitebook-revolve_tcm
Společnost HP si pro nás chystá velmi zajímavé zařízení směřující mezi mobilní profesionály. Nový konvertibilní tablet Revolve se systémem Windows přinese kromě špičkové konstrukce se zvýšenou odolností také polohovatelný displej a řadu dalších praktických vlastností.

EliteBook Revolve není pro HP prvním zařízením této řady, již dříve podobné modely nabízelo. Nyní ale přichází na trh novinka s aktuálním hardwarem a systémem Windows 8.

Ústředním bodem celého zařízení je jeho dotykový displej s úhlopříčkou 11,6 palců, který je umístěný na jednom jediném kloubu umožňujícím displej polohovat podle potřeby. Zařízení tak lze využívat nejen jako klasický notebook, ale také jako klasický tablet, kdy je displej přetočený a přiklopený zpět ke klávesnici. Mimo tyto dvě krajní polohy samozřejmě existuje téměř libovolné množství dalších možných pozic natočení a naklopení (v rámci rozsahu kloubu), uživatel si tedy bude moci displej vždy nastavit tak, jak uzná za vhodné.

REVOLVE7

Když jsme nakousli displej, pojďme si prozradit jeho dalších charakteristiky. Na úhlopříčce 11,6 palců displej nabídne rozlišení 1366 x 768 bodů a jeho jas by měl činit rovných 400 nitů. Displej je samozřejmě dotykový a v kombinaci s aktivním digitizérem lze pro jeho obsluhu používat nejen prsty, ale také stylus. Na rozdíl od některé konkurence, která používá kvalitní IPS panely, se v tomto případě HP rozhodlo pro použití běžnějších LCD (LED) panelů. Displej je krytý odolným sklem Gorilla Glass druhé generace a může se pochlubit matným povrchem.

Na konstrukci přístroje výrobce použil slitinu magnézia, samotný uživatel však přijde do kontaktu s měkčeným povrchem (s tzv. soft-touch úpravou). O kvalitě zpracování vypovídá i fakt, že by nový EliteBook Revolve měl splňovat požadavky na odolnost v souladu s normou MIL-STD 810G.

K ovládání lze kromě dotykového displeje použít také klávesnici v chicklet provedení (která se může pochlubit podsvícením a odolností proti polití) a rozměrný touchpad (či chcete-li clickpad, protože se jedná o jednolitou plochu bez viditelně oddělených tlačítek).

Revolva

V útrobách se bude podle konkrétní varianty skrývat jeden z procesorů Intel Core i3, i5 nebo i7 doplněný standardně o 4 GB RAM typu DDR3 1600 (lze rozšířit až na 12 GB) v kombinaci s SSD o kapacitě 256 GB. Grafiku bude mít na starosti integrovaný čip Intel HD Graphics 4000.

Bezdrátovou komunikaci obstará kromě obligátních technologií Wi-Fi a Bluetooth také 3G modem (v závislosti na verzi s podporou UMTS či LTE), chybět ale nebude ani podpora GPS či NFC.

Výčet klasických rozhraní bude stručný, kromě dvou USB portů (verze 3.0) a konektoru RJ45 (!) se mohou uživatelé těšit na Display Port, kombinovaný audio konektor a čtečku microSD karet. Vhod může přijít rovněž speciální dockovací konektor pro připojení docku, který výrazně rozšíří standardní konektorovou výbavu (o několik dalších USB, VGA výstup, audio konektory apod.). Tento dokovací konektor by měl být podle dostupných informací kompatibilní se staršími stanicemi.

Konstrukce
Konvertibilní tablet s konstrukcí splňující normy standardu MIL-STD 810G
Operační systém
Windows 8
Displej
Dotykový, polohovatelný, úhlopříčka 11,6 palců, rozlišení 1366 x 768, aktivní digitizér, stylus, sklo Gorilla Glass 2
Procesor
Intel Core i3, i5 a i7 (Ivy Bridge)
Operační paměť
4 GB DDR3 1600 MHz (max. 12 GB)
Grafická karta
Integrovaná Intel HD Graphics 4000
Datové úložiště
SSD, 256 GB
Audio
Stereofonní repro, DTS Studio Sound
Webkamera
720p
Bezdrátová konektivita
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Bluetooth
3G (UMTS) modem
NFC, GPS
Rozhraní
2 x USB 3.0
1 x RJ45 (10/100/1000 Mbps)
1 x DisplayPort
1 x Kombinovaný audio vstup / výstup
1 x Dokovací konektor
1 x Čtečka paměťových karet microSD
Klávesnice
Chicklet, podsvícená, odolná proti polití
Zabezpečení
TPM modul
Zámek Kensington Lock
Napájení
6ti článkový Lithium Polymer akumulátor s kapacitou 44 Wh, výdrž 8 až 10 hodin
Rozměry
28,5 x 21,2 x 2 cm
Hmotnost
1,38 kg

Zabezpečení bude mít na starosti vestavěný TPM a zámek Kensington Lock, čtečka otisků prstů bude bohužel podle všeho chybět.

Napájení bude zajišťovat Lithium-Polymerový akumulátor se šesti články a výslednou kapacitou 44 Wh, což by mělo vystačit na osm až deset hodin provozu. Zajímavým příslušenstvím s uplatněním hlavně ve firmách či např. ve školách bude dokoupitelná dobíjecí stanice pro současné nabíjení až deseti takovýchto přenosných počítačů.

Zařízení se do prodeje dostane v březnu příštího roku, v současné době bohužel nejsou k dispozici informace o cenách, za které se bude prodávat.

Zdroje: 

theverge.com #1 a #2, readwrite.com

Diskuse ke článku HP EliteBook Revolve - dotykový elegán s odolnou konstrukcí

Pondělí, 10 Prosinec 2012 - 19:45 | Michal Dlouhan Dlouhý | Skoda toho rozliseni, ale jinak nadhera...
Pátek, 7 Prosinec 2012 - 13:25 | BTJ | To by uz is slo:)
Pátek, 7 Prosinec 2012 - 13:21 | Archvile | Cena pre trh v USA bude od $499 na 03/2013
Pátek, 7 Prosinec 2012 - 12:56 | BTJ | Bez ceny je to info o nicem .... kdyz to bude...
Pátek, 7 Prosinec 2012 - 10:16 | bager | A teraz si predstavme, ze sa HP nevydlabalo na...
Pátek, 7 Prosinec 2012 - 08:10 | Archvile | No aspoň k niečomu sú W8 dobré. Výrobcovia hw sa...

Zobrazit diskusi