CDR.cz - Vybráno z IT

HTC First - první smartphone s launcherem Facebook Home

htc-first
Facebook včera ve večerních hodinách představil očekávaný smartphone, který je primárně určen pro komunikaci s přáteli přes zmíněnou sociální síť.

Tisková konference započala slovy Marka Zuckerberga, který začal mluvit o mobilních telefonech a aplikacích. Nezapomněl se zmínit, že více než 20 % lidí tráví svůj čas právě na Facebooku v mobilní aplikaci. Následně řeč přešla na samotný mobilní telefon.

mark-zuckerberg

Dle slov Zuckerberga se lidé zajímají o své přátele. Na trhu však není žádné takové zařízení s tímto zaměřením, proto přichází novinka. Launcher Facebook Home, který stojí na pomezí systému a aplikace. Je to nástavba operačního systému Android, která bude k dispozici ke stažení také z obchodu Google Play. Plánované spuštění by mělo být 12. dubna.

facebook-mobile-interface

Pro Facebook Home nejsou nejdůležitější aplikace, nýbrž lidé a všechny nové informace týkající se kamarádů a věcí, které člověk sleduje na této sociální síti. Ovládání je intuitivní, pomocí dotyků můžete snadno listovat v obrazovkách, editovat položky, lajkovat, přidávat komentáře nebo si číst zprávy. Na hlavní obrazovce tedy vidíte všechny interakce a tlačítko s vaší fotografií, přes něhož se dostanete do dalšího nastavení. Součástí je také speciální doplněk pro chatování, který vám umožňuje komunikovat s přáteli, ať děláte na mobilu cokoliv. U surfování na internetu nebo u otevřených aplikací vás chat bude doprovázet pokaždé, co vám přijde nová zpráva.

facebook-mobile-interface1facebook-mobile-interface2facebook-mobile-interface3

Nakonec se slova chopil ředitel HTC Peter Chou, který dotyčným představil první mobilní telefon s předinstalovaným launcherem Facebook Home. Jedná se o HTC First, který bude určen především pro LTE síť operátora AT&T. Zařízení bude disponovat 4,3palcovým displejem s rozlišením 1280 x 720 pixelů, pětimegapixelovým fotoaparátem, dvoujádrovým procesorem s taktem 1 GHz, grafickým čipem Adreno 305 a operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean. Prodávat se začne 12. dubna za 99,99 dolaru.

htc-ceo

Zde se můžete podívat na záznam tiskové konference.

 

Tagy: 
Zdroje: 

Facebook

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku HTC First - první smartphone s launcherem Facebook Home

Pátek, 5 Duben 2013 - 14:47 | mikeczcom | jak je v článku, určen především pro LTE síť AT...
Pátek, 5 Duben 2013 - 11:44 | Radek Liška | No za 100 dolarů si ho koupit poběžím, aby na mne...

Zobrazit diskusi