CDR.cz - Vybráno z IT

Huawei Tron: Levná konzole s procesorem Tegra 4 a Androidem

huawei_tron_ikona
Jen pár základních konektorů pro připojení zvuku, zobrazovače a nějakého disku, procesor Tegra 4 a operační systém Android. K tomu všemu opět cenovka pod 150 dolarů. Letošní rok možná uvidíme více podobných levných Androidích konzolí.

Stejně jako chytré hodinky Pebble, tak i levná herní konzole OUYA vzešla z kampaně na stránkách Kickstarter. Oba úspěšné produkty pak rozpoutaly u výrobců lavinu, která znamenala příval chytrých hodinek a nyní možná i levných herních konzolí s operačním systémem Android. Huawei Tron se konzoli OUYA v mnohém podobá. Používá platformu Nvidia Tegra, operační systém Android a velmi podobné ovladače, které mají i dotykovou plochu.

huawei_tron_1huawei_tron_2

Nejprve ale k samotné konzoli. Ta má tvar válce, někdo by řekl, že se podobá novému počítači Apple Mac Pro, jen je menší. Uvnitř konzole se skrývá čtyřjádrový procesor Tegra 4 od Nvidie, dále 2 GB operační paměti a 16 nebo 32 GB vnitřního úložiště. To lze navíc rozšířit pomocí micro-SD karty, pro kterou je zespoda umístěn slot.

Na zadní straně pak najdeme konektorovou výbavu, která čítá HDMI, zvukový výstup, Ethernet a jedno USB 3.0. Podporována je ještě také WiFi a to se standardy a/b/g/n/ac a Bluetooth pro připojení bezdrátových ovladačů. Konzole bude v bílé nebo černé barvě.

huawei_tron_3huawei_tron_4

Ovladač kombinuje vlastnosti všech existujících. OUYA přišla jako první s dotykovým touchpadem, který následně použilo Sony u PS4 a také Huawei u konzole Tron. V tomto případě je však kulatý a snad bude fungovat lépe než na OUYA. Rozložení tlačítek je pak stejné, jako u Xboxu, včetně zadních páček. Tento ovladač má vestavěný akumulátor a dobíjí se přes micro-USB. Vpředu se pak nachází 3,5mm konektor pro připojení sluchátek s mikrofonem a tlačítko pro ztišení mikrofonu.

huawei_tron_5huawei_tron_6

Systémem je Android ve verzi 4.2.3 s nadstavbou podobnou dnešním konzolím pro ovládání na ovladači. To však zatím neplatí pro hry, kdy většina je dělána pro dotykové ovládání. Ty, které jsou již dostupné pro OUYA, budou zcela jistě bez problémů hratelné i zde.

Konzole Tron bude prozatím dostupná jen v Číně a to ve druhém pololetí za cenu do 150 dolarů (3 500 Kč). Otázkou je, jestli není lepší koupit (ať už novou, nebo použitou) konzoli Xbox 360 nebo PS3, které jsou jen o 1 000 dražší.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Huawei Tron: Levná konzole s procesorem Tegra 4 a Androidem

Úterý, 14 Leden 2014 - 09:46 | AndyF1 | Zaujimalo by ma ci tam bude povolene instalovat...

Zobrazit diskusi