CDR.cz - Vybráno z IT

Instagram zavádí tlačítko ztlumení pro všechny kromě blízkých přátel

Zdroj: Shuttestock

Instagram nově umožňuje ztlumit přímé zprávy a komentáře od všech uživatelů kromě blízkých přátel, čímž rozšiřuje svou bezpečnostní funkci "limity". Tato aktualizace, původně zaměřená na ochranu tvůrců před obtěžováním, je nyní dostupná pro všechny uživatele a nabízí efektivní způsob, jak se vyhnout nevyžádaným interakcím, aniž by došlo k narušení podpory od důvěryhodných přátel.

Instagram rozšiřuje svou bezpečnostní funkci "limity", která umožňuje uživatelům skrýt přímé zprávy a komentáře od účtů, které je mohou obtěžovat. Tato novinka znamená, že nyní můžete ztlumit zprávy od všech uživatelů kromě těch, které máte na seznamu blízkých přátel.

Původně byly limity zavedeny jako nástroj pro tvůrce, aby se ochránili před kampaněmi obtěžování. Nyní však může tuto funkci využít každý uživatel, který čelí nevyžádaným zprávám a komentářům od tyranů či jiných nežádoucích osob. Tato funkce nabízí možnost ztlumit příchozí komunikaci, aniž byste se museli vzdát podpory své komunity.

Po aktivaci limitů budete vidět pouze zprávy, štítky a zmínky od lidí ze seznamu blízkých přátel. Ostatní uživatelé s vámi mohou nadále interagovat, ale vy jejich příspěvky neuvidíte. Tito uživatelé nebudou vědět, že jejich obsah byl skryt. Skryté komentáře a zprávy můžete podle potřeby zobrazit nebo ignorovat.

Zdroj: Shutterstock

Instagram umožňuje omezit účty až na čtyři týdny, s možností prodloužení. K aktivaci limitů stačí jít na svůj profil, otevřít nabídku v pravém horním rohu a vybrat možnost "Omezené interakce". Zde můžete nastavit limity pro účty, které vás nesledují, pro nedávné sledující nebo pro všechny kromě blízkých přátel.

Navíc Instagram rozšířil svou funkci omezení, která nyní kromě skrytí komentářů umožňuje zabránit uživatelům, aby vás označili nebo zmínili. Tyto nové možnosti přicházejí v době, kdy Instagram čelí zvýšené kontrole ze strany americké vlády ohledně bezpečnosti mladých uživatelů. Meta, mateřská společnost Instagramu, nedávno zavedla opatření, která zabraňují dospělým posílat zprávy nezletilým na Instagram a Facebook a skryla obsah týkající se sebevražd a poruch příjmu potravy před dospívajícími.

Diskuse ke článku Instagram zavádí tlačítko ztlumení pro všechny kromě blízkých přátel

Žádné komentáře.