CDR.cz - Vybráno z IT

Jak vám může AI vylepšit letní grilovačku?

Zdroj: Shuttestock

Společnost Brisk It představuje Veru, revoluční umělou inteligenci, která posouvá hranice kuchyňských pomocníků. Na rozdíl od běžných AI, které nabízejí recepty, Vera dokáže skutečně vařit a přizpůsobit se specifickým požadavkům uživatelů.

Požádat umělou inteligenci o rady ohledně vaření není nic nového. Mnoho reklam na služby jako ChatGPT, Meta AI, Gemini a další ukazuje uživatele, kteří hledají pomoc s plánováním jídel – ať už se jedná o týdenní jídelníčky, nebo recepty s použitím ingrediencí, které mají právě v lednici. Společnost Brisk It však posouvá věci na vyšší úroveň s Verou, umělou inteligencí, která pro vás může skutečně vařit.

Vera není jen dalším pomocníkem pro hledání receptů. Dokáže reagovat na specifické požadavky uživatelů, jako například: „Jsem alergický na papriku – připrav mi pikantní pokrm s kuřecími křídly“ nebo „Co mohu udělat se zbytky mletého hovězího masa, koriandru, nachos, krevet a sýru gouda?“. Díky rozsáhlé databázi receptů nabízí širokou škálu možností.

Praktické použití

Vera však vyniká zejména svou schopností vařit. Umí reagovat na pokyny typu „Griluj mi středně vzácný steak z žeber-eye“ nebo „Připrav prvotřídní žebírkovou pečínku a celé kuře zároveň pro 15 osob.“ Vera umí upravit nastavení teploty grilu a požádat o potřebné ingredience, aby zajistila, že vaše jídlo bude perfektní.

Zdroj: Shutterstock

Je však důležité poznamenat, že Vera není kompatibilní se všemi grily. Momentálně funguje pouze s inteligentními grily Brisk It's Origin 580 a Origin 940. Kromě pouhého dodržování receptů dokáže Vera v reálném čase reagovat na vaše volby a chyby při vaření. To znamená, že může například upravit nastavení vaření, pokud zapomenete otočit steak nebo vyjmout hotový pokrm z grilu.

Realita vs. očekávání

Ačkoliv zní tato technologie velmi slibně, je důležité být skeptický vůči některým odvážným tvrzením. Umělá inteligence, včetně Very, může dělat chyby a není imunní vůči tzv. halucinacím – technickému termínu pro situace, kdy AI poskytuje nesprávné nebo smyšlené odpovědi. I když nemůžeme plně potvrdit schopnosti Very bez osobního vyzkoušení, je pravděpodobné, že dosažení nejlepších výsledků bude stále vyžadovat značnou míru lidského zapojení.

Diskuse ke článku Jak vám může AI vylepšit letní grilovačku?

Neděle, 23 Červen 2024 - 13:11 | pavell | Zkoušeli, ale bohužel jim AI kromě rib-eye...
Neděle, 23 Červen 2024 - 09:15 | RedMaX | Kdyby cdr použil k vylepšení čihákových článků AI...
Sobota, 22 Červen 2024 - 21:14 | Milan Jelito | proc porad ctu AI propagandu? hmmm sama pozitiva...
Sobota, 22 Červen 2024 - 07:52 | pavell | Zavolejte mi poručíka Bridge! Šel do motorárny....
Pátek, 21 Červen 2024 - 11:56 | Ondřej Petržilka | „Griluj mi středně vzácný steak z žeber-eye“ ......

Zobrazit diskusi