CDR.cz - Vybráno z IT

Kdo nesynchronizuje, není Čech - už i skákat přes švihadlo jde chytře

Smart Rope
Skákání přes švihadlo v novém kabátku. Vezměte tradiční cvičební nástroj, přidejte diody, propojte se smartphonem a úspěch máte zaručen.

Kde jsou ty časy, kdy jsme nepotřebovali smartphone u jakéhokoliv sportu. Lidé jsou dnes technicky zdatnější a vlivem narůstajícího trendu, aby byl člověk informován o aktuálním dění, se monitorování lidských aktivit dostává i do cvičebních pomůcek. Příkladem je obyčejné švihadlo.

Skákání přes švihadlo je považováno za nejúčinnější cvičení všech dob. Je skladné, přenosné a má svou dlouholetou historii, ale v dnešní době ztrácí za jinými pokročilejšími stroji. Společnost Tangram Factory se proto rozhodla tomuto druhu cvičení přidat na atraktivitě.

Smart Rope 3

Chytré švihadlo Smart Rope je klasická cvičební pomůcka pro kardio trénink, která byla po celé délce lana doplněna o LED diody a software za účelem synchronizace s mobilním telefonem. Jedním z nedostatků skákání přes švihadlo je absence počtu uskutečněných přeskoků. Smart Rope vám tuto informaci zobrazí při skákání přímo před vašima očima díky 23 vestavěným LED diodám problikávajícím jedno číslo za druhým.

Data se synchronizují s chytrým telefonem přes Bluetooth 4.0 do aplikace Smart Gym, která bude dostupná pro iOS i Android. Aplikace umí vypočítat vaše BMI, zobrazit počet přeskoků a spálené kalorie za určité období a sdílet výsledky na sociální sítě. Švihadlo má dobíjecí baterii, přičemž na jedno nabití můžete skákat až 14 hodin bez přestání.

Smart Rope 2

Společnost Tangram Factory se od roku 2008 specializuje na výrobu nejrůznějších chytrých zařízení, která zákazníkům zpříjemňují každodenní život. Svůj poslední produkt chytrého švihadla zaregistrovala na stránkách Kickstarter, aby získala požadovaný obnos. Hranici 60 tisíc dolarů hravě přeskočila a všichni zájemci se už nyní mohou těšit na balíček Smart Rope, který jim přijde v září. Na výběr jsou tři délky švihadel s cenou začínající na 60 dolarech za kus (cca 1500 korun).

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kdo nesynchronizuje, není Čech - už i skákat přes švihadlo jde chytře

Středa, 11 Březen 2015 - 16:53 | HKMaly | Je to svihadlo odolne proti tomu, kdyz ho pri...

Zobrazit diskusi