CDR.cz - Vybráno z IT

LG představilo robotické kalhoty, které dodají skladníkům nadlidskou sílu

Společnost LG spolu s jihokorejskou společností SG Robotics vytvořila nové robotické kalhoty, které by prozatím měly usnadnit práci skladníků. Do budoucna je možné i jejich rozšíření do jiných oborů.

Společnost LG ve spolupráci s jihokorejskou firmou SG Robotics vyvinula nový, skutečně nositelný, robotický oblek. Oblek je nazvaný CLOi SuitBot a podporuje pohyb, stabilitu a dodává i nadlidskou sílu. Podle společnosti LG může tento oblek výrazně pomoci pracovníkům ve skladech, kteří musí zvedat denně velice těžká břemena.

CLOi SuitBot je schopen komunikovat i s dalšími servisními roboty z řady CLOi AI vyrobenými společností LG, a společně se tak mohou stát součástí „inteligentní pracovní sítě“, která bude koordinovat práci. Firma dále zkoumá, jak by tyto robotické kalhoty mohly usnadnit život lidí a pomoci lidem s paralýzou.

Zabudovaná umělá inteligence se dokáže sama učit za pomoci analýzy biometrických a environmentálních dat. Díky tomu se dokáže dokonale přizpůsobit svým nositelům a odhadnout jejich schopnosti a potřeby.

Song Dae-hyun, prezident společnosti LG pro domácí spotřebiče, prohlásil: „LG CLOi SuitBot je jen důkazem našeho odhodlání i nadále rozšiřovat portfolio našich servisních robotů, kteří nám dokáží přinést hmatatelné pohodlí a inovaci.“

LG již odhalila některé ze svých chytrých robotických pomocníků. Mezi nimi např. robot určený k přepravě jídel a nápojů; robot určený k přepravě zavazadel nebo robot, který dokáže poradit zmateným zákazníkům v supermarketu, najít jim detaily o zboží a ke zboží je také zavézt.

SuitBot je určen prozatím jen pro průmyslové prostředí a prozatím není známo, zda budou tyto robotické kalhoty jednou určeny i pro komerční trh. Vše závisí na tom, jak se tato novinka osvědčí v praxi a jaký bude o ni reálný zájem.

Diskuse ke článku LG představilo robotické kalhoty, které dodají skladníkům nadlidskou sílu

Středa, 14 Listopad 2018 - 12:45 | DrStr | https://i.gifer.com/15fe.gif
Středa, 14 Listopad 2018 - 11:59 | DRK | Kalhoty bych tomu vnějšímu skeletu neříkal a v...

Zobrazit diskusi