CDR.cz - Vybráno z IT

Média se nachytala, BlackBerry Roadmap byl podvrh

bbapril
Zprávy z prvního apríla je nutné vždy brát s rezervou. Horší je, když se jedná o tzv. uniklé informace, které, když jsou podány ještě patřičným způsobem, si nemůže člověk na přímo úplně ověřit u hlavního zdroje. A na této vlně se svezl i vtípek s fiktivní Roadmapou společnosti BlackBerry.

Včerejší den byl na různé žertíky a články pro pobavení velmi plodný, i my jsme pro vás pár takových textíků připravili. (Doufáme, že se líbily a pobavily.)

Naproti tomu se některá média snažila i přes tento žertovný den tvářit seriozně a publikovat informace jako jiný běžný pracovní den. Nebo lépe prokládat běžné články těmi žertovnými. A právě tak se mohlo klidně odehrát i malé divadélko s rádoby uniklou vývojovou mapou zařízení BlackBerry, které prý chystalo nejedno překvapení. Aby vše bylo co nejvíce autentické, do Roadmapy byly zahrnuté první dva skutečné a reálné modely, které již zamíříly nebo zamíří k prvním zákazníkům - BlackBerry Z10 a Q10.

roadmap-bb

Druhá polovina letošního roku měla dle mapy přinést na nově sestaveném systému BlackBerry 10 první tablet, a v závěru roku dokonce ještě jakýsi phablet následovaný ve druhém čtvrtletí následujícího roku dalším mobilním telefonem R10.

Aby vše bylo autentičtější, "Twitter leak" účet byl založen tři dny před prvním dubnem a ihned tweetnul dvě fotografie z fiktivní interní prezentace BlackBerry. Prvního dubna pak další fotografií oznámil, že se jedná o podvrh. To však již některá média měla rozepsané spekulativní články a předháněla se, jestli bude nový tablet konkurenčně schopný či nikoliv atd. I některá česká média se této vlny chytla, osobně jsem zaznamenal i dnes nové články na toto téma. :)

twitter-leak-tweet

Pokud jste byli těmito články zasaženi a vývoj nových zařízení vás potěšil, omlouváme se, že vám tímto kazíme radost. Na druhou stranu, že by BlackBerry mohlo uvažovat o vývoji svého nového tabletu (náhrada za trochu opomíjený PlayBook), není zas úplně utopie. První prodejní výsledky nových vlajkových lodí nejsou vůbec špatné a BlackBerry se rozhodně tváří, že chce o přízeň uživatelů nadále bojovat. Tedy rozhodně nechceme tímto tvrdit, že se nějaký další tablet v režii této společnosti nikdy neobjeví, jenom si troufneme prorokovat, že to nebude tak rychle.

A informace na závěr: pokud vás nové BlackBerry Z10 zaujalo, dnes začíná oficiální prodej v České republice u našich operátorů a to za cenu 14 300 CZK. Model s HW klávesnicí – Q10 – by se měl u nás objevit na začátku června.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Média se nachytala, BlackBerry Roadmap byl podvrh

Středa, 3 Duben 2013 - 14:49 | Michal Dobrodenka | +1
Úterý, 2 Duben 2013 - 22:43 | BTJ | Jsem sam, komu neprijde tenhle styl "humoru...

Zobrazit diskusi