CDR.cz - Vybráno z IT

Meta spouští Threads API pro všechny vývojáře

Zdroj: Shuttestock

Meta, technologický gigant známý svými sociálními platformami, nyní oficiálně zpřístupňuje Threads API všem vývojářům. Počáteční testování začalo v březnu s několika vybranými společnostmi, ale nyní je API dostupné širšímu okruhu tvůrců a vývojářů.

Omezená funkcionalita

I když je funkčnost Threads API zatím poněkud omezená, umožňuje aplikacím třetích stran publikovat příspěvky do vláken, zobrazovat a spravovat odpovědi a interakce s jejich příspěvky. Tato funkce již umožnila integraci Threads se softwarem pro správu sociálních médií, jako jsou Hootsuite a Sprout Social. Díky Threads API může například technický agregátor zpráv Techmeme automaticky přidávat příspěvky na platformu.

Zdroj: Shutterstock

Nástroje pro profesionály

Tyto nástroje jsou široce používány značkami, marketéry a zkušenými uživateli, kteří spoléhají na pokročilé analytické nástroje a další specializované schopnosti. Meta naznačuje, že tvůrci obsahu by také mohli využít nové Threads API pro své vlastní jedinečné integrace s platformou, což otevírá dveře pro kreativní a inovativní využití.

Meta zatím neprozradila mnoho o svých budoucích plánech pro Threads API, včetně otázky, zda bude někdy podporovat klientské aplikace třetích stran. Před akvizicí Elonem Muskem měl Twitter podobné API, což vedlo k rozkvětu třetích stran v ekosystému sociálních médií.

Threads API by také mohlo hrát důležitou roli v plánech Meta na spolupráci s federálními a decentralizovanými platformami. Přestože Meta uvedla, že je stále příliš brzy na to, aby zveřejnila své plány na zajištění interoperability vláken s decentralizovanými platformami, vývojáři a uživatelé mohou být nadšeni z možnosti širší integrace v budoucnu.

Meta tímto krokem potvrzuje svůj závazek podporovat vývojářskou komunitu a rozšiřovat možnosti interakce a správy obsahu na své platformě. S otevřením Threads API pro širší veřejnost se očekává, že se objeví nové a inovativní aplikace, které obohatí uživatelskou zkušenost.

Diskuse ke článku Meta spouští Threads API pro všechny vývojáře

Žádné komentáře.