CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft chce propojit Windows 10 s Androidem

Společnost Microsoft se rozhodla, že po neúspěchu s vlastním operačním systémem pro mobilní telefony bude výhodnější ještě více propojit Windows 10 s Androidem. Nově tak bude možné z desktopu posílat SMS nebo prohlížet fotografie.

Microsoft chce v rámci svého plánovaného updatu Windows 10, který má proběhnout tento měsíc, představit i zcela novou funkci nazvanou Mirroring, která by se měla objevit v podobě programu „Your Phone“. Tím by mělo dojít k ještě většímu propojení mezi OS Windows a OS Android.

Nově by tak mělo být možné v prostředí OS Windows 10 pomocí bezdrátově připojeného smartphonu například odpovídat na příchozí SMS nebo přímo pracovat z fotografiemi umístěnými v mobilním telefonu.

S největší pravděpodobností se jedná o zdařilý krok společnosti Microsoft, který lze vnímat jako reakci na zaznamenaný neúspěch vlastního OS Windows pro mobilní telefony. V době kdy drtivá většina lidí používá OS Android je výhodnější s tímto systémem spolupracovat, než se snažit uživatele přeučovat na jiný systém.

Nezbytnou podmínkou pro správné fungování je smartphone s Androidem ve verzi 7 a vyšší. U počítače pak je zapotřebí Windows 10 ve verzi novější než 1083. Do budoucna se však dá pravděpodobně očekávat i jistá podpora iOS, vzhledem k již započaté možnosti přenosu webových stránek z iPhonu na desktop s Windows10. Prozatím však není nic jisté. 

Diskuse ke článku Microsoft chce propojit Windows 10 s Androidem

Žádné komentáře.