CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft omezuje tvůrce obrázků Bing AI a výsledky nedávají moc smysl

Zdroj: Shutterstock

Microsoft nedávno představil novou funkci pro svůj vyhledávač Bing, která umožňuje uživatelům vytvářet obrázky pomocí umělé inteligence.

Stačí zadat textový popis (klidně i v češtině) a Bing vytvoří obrázek, který odpovídá tomu danému popisu. Tato funkce byla původně určena pro tvorbu grafických uměleckých děl, ale uživatelé ji začali používat k vytváření různých druhů obrázků, jako jsou zvířata, postavy, krajinářství a další.

Nicméně, zdá se, že Bing AI není tak dobrý v tvorbě obrázků, jak by se mohlo zdát. Mnoho uživatelů si stěžovalo, že obrázky, které vytvořil, jsou nesmyslné, nepřesné nebo dokonce děsivé. Například, když jeden uživatel požádal o vytvoření obrázku “modrého psa s kloboukem”, dostal obrázek psa s modrou hlavou a hnědým tělem, který má na hlavě něco, co vypadá jako klobouk z papíru. Jiný uživatel požádal Bing AI o vytvoření obrázku “krásného anděla”, ale dostal obrázek podivné bytosti s křídly a rohy.

Zdroj: Shutterstock

Microsoft si proto uvědomil problém a rozhodl se omezit funkci tvorby obrázků Bing AI. Nyní je tato funkce dostupná pouze pro některé vybrané popisy, jako jsou “květiny”, “pták” nebo “oblak”. Pokud uživatel zadá jiný popis, Bing mu sdělí: “Omlouvám se, ale nemohu vytvořit tento typ obrázku. Zkuste zadat jiný popis.” Posléze se vygenerovaný obrázek zablokuje a nezobrazí se.

Společnost tvrdí, že omezení funkce tvorby obrázků Bing AI je dočasné a že pracuje na zlepšení kvality a přesnosti obrázků. Tato funkce je totiž stále experimentální a že je určena pouze pro zábavu a inspiraci. Microsoft dodává, že uživatelé by neměli brát obrázky, které Bing AI vytvořil, vážně nebo doslovně.

Diskuse ke článku Microsoft omezuje tvůrce obrázků Bing AI a výsledky nedávají moc smysl

Středa, 11 Říjen 2023 - 14:29 | ajne | Tak to je škoda, občas jsem si pro tu srandu...
Středa, 11 Říjen 2023 - 11:43 | Driscoll | To jo, ale ani ChatGPT na tom není líp. Bohužel...
Středa, 11 Říjen 2023 - 11:03 | maruširi | AI v podání Microsoftu = Artificial Idiocy.

Zobrazit diskusi