CDR.cz - Vybráno z IT

Netradiční miniPC HP Elite Slice odemknete otiskem prstu a sami jej poskládáte

Big Img 1 Tcm 245 2315077 Tcm 245 2313337 Tcm 245 2315077
Minipočítač, složený z více modulů, které si naskládáte na sebe? Tak nějak by se dal popsat HP Slice, který nabídne v miniaturním těle funkce, jako je čtečka otisků prstů či bezdrátové nabíjení. Moduly lze navíc dokupovat a dopřát si lze např. kvalitní zvuk.

Na veletrhu IFA v Německu ukázala své novinky i společnost HP, dvě z nich nás zaujaly nejvíce. Jedná se o modulární minipočítač HP Elite Slice a nevšedně tvarovaný desktop HP Pavilion Wave.

HP Elite Slice, spousta variant v jednom těle

Na trhu s minipočítači bylo v poslední době opět živo a svůj příspěvek si připravilo i HP. Model Slice, neboli "plátek", má podobu černé čtvercové krabičky se zlatými prvky, která má rozměry 165,1 x 38 x 165,1 mm.

Hp Elite Slice Stacked 720 X 720

Zajímavý je na minipočítači způsob, jakým se dá rozšířit o další funkce a hardware. HP sáhlo po myšlence, kterou jsme už mohli vidět např. u produktu Acer Revo Build, kde se jednotlivé čtvercové moduly skládaly na sebe. Acer tehdy sáhl po vlastním konektoru, HP šlo na věc trošku mazaněji a zvolilo USB-C. 

Doplňte si minipočítač o bezdrátovou nabíječku telefonu, nebo 360° reproduktory

Na rozdíl od Aceru však jednotlivé moduly neskrývají další výpočetní hardware, ale sází na varianty, jako je blok s pevným diskem, reproduktory Bang & Olufsen, bezdrátovým QI nabíjením pro mobilní zařízení, nebo tzv. kolaborativní cover, na němž nalezneme kapacitní tlačítka pro ovládání konferenčních hovorů přes Skype apod. 

Hpeliteslice W 755

Slice se prodává ve různých variantách s 6. generací procesorů Intel Core, až 32 GB DDR4 RAM a pevnými disky od 128 do 512GB SSD. Na výběr je i volba bez operačního systému, nebo s Windows 10 ve verzích Home či Professional.

Čtečka otisků prstů i USB-C

Základní modul nabízí dvojici USB 3.1 Type-C konektory, dvojici USB 2.0, DisplayPort a HDMI. Dále nechybí Ethernet, audio I/O konektory, integrovaný duální mikrofon a v neposlední řadě také čtečka otisků prstů.

Cena HP Slice začne na 699 dolarech a vyšplhat se může až na ceny kolem 3 000 dolarů (75 000 Kč). Nakonfigurovat si vlastní variantu můžete zkusit na webových stránkách HP. Díky vyšší ceně je jasné, že o masovou záležitost se pravděpodobně jednat nebude, ale své zákazníky Slice nepochybně nalezne.

Zdroje: 

1, 2

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Netradiční miniPC HP Elite Slice odemknete otiskem prstu a sami jej poskládáte

Středa, 7 Září 2016 - 08:14 | disposable | Ešte keby sa Lenovo, HP a Acer zhodli na nejakom...
Středa, 7 Září 2016 - 07:22 | Mi B | Sorry, ale jen dalsi predrazena blbost...

Zobrazit diskusi