CDR.cz - Vybráno z IT

Nová kryptoměna SQUID zaznamenala obrovský nárůst. Pak ze $600 spadla na nulu

Netflix seriál Squid Game o smrtícím turnaji dospělých hrajících dětské hry v naději, že vyhrají velkou peněžní cenu, je celosvětovou senzací. Minulý týden byla dokonce vytvořena kryptoměna SQUID, která zaznamenala obrovský nárůst cen. Tento rychlý pump and dump však neměl dlouhého trvání. Do týdne odepsal prakticky veškerou svoji hodnotu.

Hráči vytvořili online verzi programu, ke které potřebujete kryptoměnu SQUID. Minulé úterý měla hodnotu skromného 1 centu, nicméně do pátku její hodnota dosáhla 4,39 USD (cca 98 Kč) a 1. listopadu se dokonce pohybovala okolo 600 USD (cca 13 000 Kč). Jedná se o tzv. play-to-earn kryptoměnu k projektu Squid Game - kryptoplatformu, na které lze vydělávat. Online turnaj, který odstartuje v listopadu, napodobuje šest kol her originálního seriálu - na rozdíl od něho však „zjevně neposkytuje žádné smrtelné následky“. 

 zdroj

Zájemci o tuto kryptoměnu by však měli být opatrní, než se s ní vrhnou do obchodování. CoinMarketCap totiž vydal varování, že obdržel „více hlášení“, že uživatelé nejsou schopni prodat tento token na Pancakeswap, oblíbené decentralizované burze, která je jedinou cestou, jak SQUID pořídit: „Obdrželi jsme několik zpráv, že uživatelé nemohou prodat tento token. Tento projekt, i když je jasně inspirován stejnojmennou show Netflix, s největší pravděpodobností není spojen s oficiální IP.“  Zatím není jasné, proč uživatelé své tokeny nemůžou prodat, nicméně popis kryptoměny uvádí antidumpingovou technologii, která lidem brání prodávat jejich coiny, pokud nejsou splněny určité podmínky.

Na důvěrnosti tomu nepřidává ani webová stránka projektu, jenž obsahuje falešnou podporu generálního ředitele Elona Muska - ten sice v minulosti o seriálu Squid Game hovořil, ale samotnou měnu nikdy nepodpořil. 

Právě nemožnost kryptoměnu opět prodat nejspíše přispěl ohromnému nárůstu ceny a také domněnce, že se jedná o prostý pump and dump, ve kterém je účelem kryptoměnu pouze v krátkém čase nafouknout, aby ji na samotném vrcholu její tvůrci prodali. Z onoho vrcholu pohybujícího se okolo 600 dolarů netrvalo ani hodinu a SQUID se propadl s cenou na pouhé 0.003 USD, tedy v přepočtu z 13 000 Kč na necelých 7 haléřů. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Nová kryptoměna SQUID zaznamenala obrovský nárůst. Pak ze $600 spadla na nulu

Úterý, 9 Listopad 2021 - 22:43 | junk mail | Bitcoin je to stejný, jen vydrží dýl a nabalí víc...
Úterý, 2 Listopad 2021 - 12:57 | CyberAngel | Klasickej scam. Vytvoří měnu, lidi nakoupí, oni...
Úterý, 2 Listopad 2021 - 12:11 | Arctia | Je verna predloze, no. :-)

Zobrazit diskusi