CDR.cz - Vybráno z IT

Novinky skupinových chatů na Messengeru: chatování napříč aplikacemi a další

Facebook Messenger přináší novinky do skupinových chatů: nyní můžete zahájit skupinové konverzace napříč aplikacemi Messenger a Instagram, vybírat z nových motivů a sledovat exkluzivní obsah od Cardi B, Steva Aokiho a Travise Barkera.

Zasílání zpráv napříč aplikacemi

Nejzásadnější novinkou ve skupinových chatech je možnost posílat zprávy napříč aplikacemi, aniž by uživatelé museli nutně přemýšlet nad tím, kterou aplikaci pro zobrazení konverzace vlastně použít. Díky této aktualizaci budou lidé moci zahajovat skupinové chaty mezi svými kontakty jak z Instagramu, tak i z Messengeru. 

S tímto přichází i fakt, že vy sami můžete rozhodovat o tom, kdo se dostane do vašeho primárního seznamu chatů, kdo přejde do složky žádostí o zprávu a kdo vám nemůže poslat zprávu ani vám zavolat. Messenger přitom uvádí, že udržovat bezpečnost a soukromí uživatelů je pro něho na prvním místě.

zdroj

Přizpůsobení chatu a nové motivy

Mezi další nové funkce patří zavedení hlasování do Instagramu i do Messengeru, což usnadní celé skupině rozhodování například o tom, jaké datum pro schůzku vyhovuje nejvíce lidem.

Mimo jiné tato chatovací služba spustila tři nová témata chatu: Cottagecore, J Balvin a Astrologie. Cottagecore je inspirováno romantizovaným pastoračním světem, zatímco téma J Balvin oslavuje vydání jeho nového alba a je vyobrazuje jeho logo. Astrologie je zase pro příznivce horoskopů, kde si můžete vyzkoušet filtr  Astrology AR a brzy i balíček samolepek se všemi znameními.

V loňském roce Facebook Messenger také spustil funkci Sledovat spolu, která umožňuje sledovat všechna Facebook Watch videa s přáteli v reálném čase. Od jejího uvedení společnost spolupracovala s některými ze zajímavých osobností, jako byl například exkluzivní virtuální koncert Steva Aokioho a Travise Barkera nebo série Cardi B „Cardi Tries__“. V rámci Hispanic Heritage Month nyní společnost navíc vydala novou epizodu „Cardi B Tries Latin American Food“, ve které se ponoří do svých latinských kořenů. Tento a další kontent teď můžete sledovat s přáteli přímo z Instagramu - stačí zahájit videochat, přejít na příspěvek, který spolu chcete sdílet, kliknout na tlačítko sdílení a zábava může začít.

zdroj

Diskuse ke článku Novinky skupinových chatů na Messengeru: chatování napříč aplikacemi a další

Žádné komentáře.