CDR.cz - Vybráno z IT

Nový algoritmus Facebooku vás na fotkách pozná, i když nejste takřka vidět

nepřehlédněte
Hiding 3
Facebook přišel s novým systémem rozpoznávání osob na fotkách. Doteď byl schopen určovat relativně přesně vás i vaše přátele na základě obličeje. Nově už nebude potřebovat ani ten.

Nový algoritmus o vás sbírá informace z mnoha detailů na všech fotkách. Ke svým účelům snímá více než 100 částí těla. Má tedy přehled o vašich mírách, postoji, typickém oblečení, vlasech apod.

Pokud tedy někdo z vašich přátel nahraje fotku, na které budete třeba jen otočeni zády, boky, zakrývat si obličej nebo se jen marně snažit uniknout ze záběrů, Facebook bude stále schopen poradit nejpravděpodobnější tagy.  

PoseletsFacebook Recognition 2

Algoritmus se stále učí. S přibývajícím množstvím fotek si bude pamatovat více a více rozdílů ve vaší vizáži.

Facebook v dohledné době neplánuje funkci začlenit do běžného používání, už ji nicméně nechal projít testy, které dopadly velmi úspěšně. Metoda byla otestována na 37 000 fotek s 581 různými osobami. Využité materiály pocházely přímo ze sociální sítě, existuje tedy (mizivá) šance, že byla technologie testována právě na vás. Dosažená úspěšnost 83 % sice není perfektní, ale v takovém množství materiálu se jedná o pěkná čísla. 

Facebook tuto technologii představil na Computer Vision Foundation. Ukázku z prezentace lze najít na stránkách konference.  

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Nový algoritmus Facebooku vás na fotkách pozná, i když nejste takřka vidět

Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 01:41 | Gath G | To by se mohli přejmenovat na Assbook...
Středa, 24 Červen 2015 - 20:39 | tony | smutné je že se tomu nevyhne nikdo ani ten co...
Středa, 24 Červen 2015 - 18:04 | Daniel de Sade | To už je jen krok k tomu, aby vás začal poznávat...

Zobrazit diskusi