CDR.cz - Vybráno z IT

Nový nástroj z dílny MIT umí vytvářet falešné fotomontáže, zkuste si ho také

Vývojáři z MIT přivedli na světlo světa GanPaint Studio, které by mělo během pár okamžiků vytvořit z ničeho celou scenérii včetně dílčích objektů.

Vyrobit takovou kvalitní fotomontáž může trvat ve své podstatě i celou věčnost. Přitom řada oborů, jako například designeři, by uvítali, kdyby mohli fotky interiéru upravovat poněkud dynamičtěji. S tímto problémem se rozhodli vědci z MIT a IBM skoncovat.

Podařilo se jim vytvořit aplikaci na bázi umělé inteligence, která dokáže z pouhé skici vygenerovat inteligentně a od nuly celou scénu včetně objektů v ní. Vědci zároveň doufají, že tato aplikace pomůže nejen fotomontáže vytvářet, ale také odhalovat.

Nová aplikace dostala jméno GANpaint Studio a je k dispozici zdarma v podobě jednoduchého dema. Můžete do něj nahrát obrázek nějakého kostela a vyzkoušet si na něm základní úpravy.

Sami vývojáři to označují za nedokončené dílo, ale sami byli překvapeni tím, jak rychle a efektivně pochopil základní zákonitosti, jako například, že dveře nepatří na oblohu. V současné době se nejedná o profesionální nástroj a výsledný obraz je na první pohled rozpoznatelný. V budoucnu by však tento nástroj mohl být i nebezpečnou zbraní.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Nový nástroj z dílny MIT umí vytvářet falešné fotomontáže, zkuste si ho také

Pondělí, 8 Červenec 2019 - 13:29 | maruširi | Co to vlastně je ta "falešná fotomontáž...
Čtvrtek, 4 Červenec 2019 - 13:08 | DRK | No a hlavně to taky dost nechutně deformuje obraz...
Středa, 3 Červenec 2019 - 16:45 | Xspy | Dveře možná ale stromy na oblohu cpe zatím...

Zobrazit diskusi