CDR.cz - Vybráno z IT

Pantech Vega No.6: Největší smartphone na světě s FullHD a 6" displejem

pantech_vega_pic
Výrobce Pantech včera představil svou novou vlajkovou loď Pantech Vega No.6. Díky 5,9 palcovému FullHD displeji je tak zařízení na hraně mezi chytrým telefonem a tabletem.

Od představení posledního modelu Vega No. 5 uplynulo už mnoho času a není divu, že jsme se nyní dočkali uvedení nového následovníka. Ten má o palec větší displej, dvoujádrový procesor nahradil čtyřjádrový od stejného výrobce (Qualcomm) a fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů.

LCD displej je typu IPS a přinese tedy rozlišení 1920 x 1080 pixelů. V nitru přístroje běží čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktem 1,5 GHz. O grafické zobrazení se stará čip Adreno 320 rovněž od Qualcommu (s unifikovanými shadery). Bohatě postačí i operační paměť RAM o velikosti 2 GB. Pro ukládání vašich dat nabídne Vega No. 6 úložiště s kapacitou 32 GB, ze kterých bude přístupných uživateli asi 26,5 GB. Pokud se i přes tuto slušnou kapacitu rozhodnete prostor navýšit, nechybí pak ani slot pro paměťovou kartu microSD.

vegan6

K takovému hardwaru patří i pěkná výbava, mezi kterou patří například technologie NFC, podpora 4G LTE sítě a rozhodně také zadní 13 megapixelový fotoaparát s přisvětlovací diodou. Přední fotoaparát pro videohovory má rozlišení 2 Mpix. Samozřejmostí je také podpora WiFi, Bluetooth a GPS připojení.

Operační systém
Andoid 4.1 Jelly Bean
Displej
5,9" LCD, typ IPS
Procesor
Qualcomm Snapdragon S4 Pro
čtyřjádrový, 1,5 GHz
Operační paměť
2 GB
Grafický čip
Qualcomm Adreno 320
Úložiště
32 GB
+ MicroSD slot
Konektivita
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
GPS
4G LTE
Bluetooth 4.0
NFC
Fotoaparát
Zadní – 13 Mpix + přisvětlovací dioda
Přední – 2 Mpix
Baterie
3150 mAh
Rozměry
158,6 x 83,2 x 9,9 mm
Hmotnost
209 gramů
Cena
15 200 CZK
Dostupnost
Pouze Jižní Korea

Na tomto "tabletofonu" běží operační systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean. Díky baterii o kapacitě 3 150 mAh by pak měla být i slušná výdrž přístroje provozu na baterii.

Pantech Vega No. 6 nese cenu 795 USD, bez cla zhruba 15 200 Kč. Dostupný bude v Jižní Koreji a to již v průběhu příštího měsíce. V USA ani v Evropě se telefon ale nejspíše prodávat nebude, což je díky jeho skvělému hardwaru opravdu škoda.

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pantech Vega No.6: Největší smartphone na světě s FullHD a 6" displejem

Žádné komentáře.