CDR.cz - Vybráno z IT

Parler prozradil e-mailové adresy VIP uživatelů, mezi nimi i Ivanky Trump

Sociální síť Parler si zakládá na tom, že nabízí svobodu slova pro každého, a proto se stává místem, kde se vyjadřují lidé s kontroverzním názorem. Nyní tato sociální síť zaznamenala nechtěný únik e-mailových adres jejich VIP uživatelů.

Zdroj: Shutterstock

Parler je sociální síť, která u nás není příliš známá. Jejím hlavním cílem je hlásat svobodu slova. Z toho vyplývá i to, kdo tuto sociální síť vyhledává – jsou to ti, jejichž názory jsou natolik kontroverzní, že nemůžou působit a hlásat svou verzi pravdy na jiných sociálních sítích.

Byla to právě sociální síť Parler, která oficiálně pomohla v lednu 2021 pobouřit lid a navést ho k útoku na Kapitol. Pro necenzurování byla tato aplikace smazána z nabídku Google Play i App Store. Společnost Amazon dokonce vypověděla i poskytování webhostingu na svých serverech.

Zdroj: Shutterstock

Jednou z novinek týkající se této sociální sítě je, že ji zakoupil známý rapper Kanye West. Další novinkou týkající se této sociální sítě je nepříjemná událost, která se zase dotkla jeho VIP členů. VIP členové měli dostat e-mail v tomto znění: „Naši VIP jsou neocenitelnou součástí rodiny Parler. Vážíme si veškeré vaší podpory a partnerství v boji za svobodu slova a těšíme se na vaši účast v této monumentální nové kapitole.“

Na tomto e-mailu by samozřejmě nebylo nic zvláštního, kdyby se společnost nedopustila školácké chyby a místo skryté kopie neuvedla všech 200 příjemců v normální kopii. V praxi tak všichni viděli e-mailové adresy známých VIP osobností. Podle všeho nejde o první problém s bezpečností a soukromím, který tato sociální síť má. Budoucnost Parler je také ve hvězdách, i když jeho popularita rapidně klesá. V lednu 2021 dosahovala jeho uživatelská základna počtu 12,3 milionů, zatímco letos v srpnu má pouze 137 000 uživatelů.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Parler prozradil e-mailové adresy VIP uživatelů, mezi nimi i Ivanky Trump

Žádné komentáře.